PREDSTAVLJANJE KNJIGE “HEROINE SRBIJE”

U četvrtak 21. marta, u organizaciji Gradske biblioteke Lajkovac, u Velikoj sali Gradske kuće od 19 časova, održaće se predstavljanje knjige “Heroine Srbije” autora Dragana M. Miloševića.

Reč je o znamenitim ženama srpske istorije koje su svojim delom ostavile neizbrisiv trag u tokovima srpske i evropske istorije.

Knjiga je u izdanju Karić fondacije i govori o sto slavnih, znamenitih žena, koje su svojim životnim delima ispisivale zlatne stranice u istorijatu Srba i Srbije. Milošević kao “beležnik” i hroničar vekova, afirmiše žene Srbije, koje su bile majke, supruge, vladarke, borci, naučnici, umetnici, sportisti i javne ličnosti koje su obeležile karakter i duh vremena, i ostavile pečat ne samo srpskom rodu i državi, već i evropskoj kulturi i istoriji.

Tako ćemo se podsetiti prve Srpkinje koja je postala akademik, prve prave srpske glumice, saznaćemo ko je bila vila sa Vrdnika, ali i ko je bila najbolja pijanistkinja Evrope u 19. veku.

Ovo nije sve, jer knjiga predstavlja vrednu panoramu likova srpskih žena od srednjeg veka pa do modernog vremena, što svedoči da naše žene ni malo nisu zaostajale za prvim ženama Evrope i Sveta.

Ovo veče će biti posebno i po tome što je autor pripremio bogat video materijal koji će posetioci moći da vide.

Related posts