NAJAVA AKTIVNOSTI “LEPTIRIĆA”

Kreće sezona dečjih prolećnih festivala, na kojima mališani “Leptirića” uvek beleže zapaženo učešće i osvajaju veliki broj nagrada.

Mališani lajkovačke Predškolske ustanove “Leptirić” kreću sa nastupima na kulturnim i javnim manifestacijama tokom marta.

Već 20 .marta, pripremno predškolska grupa i vaspitači Dajana Tanić i Ivana Grujičić biće gosti na Danu ustanove u Odžacima, sa tackom “Vesele osamdesete”.

Istog dana, dakle 20. marta, deca predškolske grupe “Leptirića” učestvuju na Festivalu muzičkog stvaralaštvatva “Cvrčak “ u Smederevu. Festival u Smederevu je u organizaciji Udruženja vaspitača “Cvrčak” i okuplja decu iz 26 predškolskih ustanova. Na Festivalu u Smederevu nastupiće predškolci predvođeni vaspitačicama Mirom Todorović i Mirom Jović, sa koreografijom kojom je otpočela svečanost povodom novog objekta vrtića.

3. aprila predškolci iz Jabučja i njihove vaspitačice Gordana Selenić i Natasa Marinkovic nastupiće na Festivalu dramskog stvaralaštva dece predškolskog uzrasta u Ubu, sa dramskim delom “Mocartov čarobni život”.

13.aprila je i Međunarodni karneval u Rakovici, na kome će učestvovati srednja grupa kostimirana u “Voćkice”, sa vaspitačicama Aleksandrom Milutinović i Jasminom Spasojević Mićić, dok će na Četvrtoj dečjoj olimpijadi u Koceljevi 19. aprila lajkovački vrtić predstavljati pripremno predškolska grupa koja pobedi u internom takmicenju izmedju grupa na nivou ustanove.

Aktivnosti se nastavljaju i u maju, učešćem na Festivalima u Požarevcu i Baby Exitu u Novom Sadu, a tačke za te nastupe su još u fazi pripreme.

Ove godine deca odlaze na Festival folklora u Cetinju, koji se odrzava 1.juna u Zetskom kraljevskom domu.
Lajkovačka Predškolska ustanova “Leptirić” će ove godine ponovo biti domaćin Festivala dečijeg stvaralaštva. Festival ima međunarodni karakter, šesti je po redu i okupiće 13 predškolskih ustanova regiona.

Pripreme za učešće na svim ovim manifestacijama su u punom jeku, a sve aktivnosti se realizuju zahvaljujući ogromnom entuzijazmu zaposlenih u “Leptiriću”, mališana, a i doprinosu saradnje roditelja.

Iako mali, svojim aktivnostima mališani “Leptirića” daju značajan doprinos afirmaciji lajkovačke opštine.

Related posts