NENAD DŽAJEVIĆ POVERENIK ODBORA SNS LAJKOVAC

22. januara došlo je do promena u 00 SNS Lajkovac. Od toga dana, od strane IO i predsednika SNS Aleksandra Vučića, Nenad Džajević postavljen je za poverenika odbora i vodiće odbor stranke u Lajkovcu do unutarstranačkih izbora na nivou cele Srbije, saopšteno je na današnjoj konferenciji za medije.

Lajkovački odbor SNS je na današnjoj konferenciji za medije najoštrije osudio događaje koji su se zbili proteklog vikenda tokom protesta u Beogradu. Bilo je reči i o aktuelnim dešavanjima u lajkovačkoj opštini, a saopšteno je i da je Bojan Lukić dosadašnji predsednik omladine, pored dva postojeća potpredsednika dr Ljiljane Molerović i Miloša Miloševića, imenovan za potpredsednika OO SNS.Milutin Nišavić je sekretar odbora a Milomir Negić zamenik sekretara lajkovačkog OO SNS. Najavljeno je i intenziviranje rada odbora u svim segmentima.

Obraćajući se medijima, Nenad Džajević, novopostavljeni poverenik OO SNS Lajovac je rekao:

“Sve te promene su bile u skladu sa već najavljenim promenama, osveženjima, kako je to rekao predsednik stranke Aleksandar Vučić, još prošle godine, kada je najavljeno da će doći do podmlađivanja odbora u Srbiji, tako da je do toga došlo i kod nas u Lajkovcu.

Ono što je na nama, to je da podignemo nivo rada stranke i stranačkih organa na viši nivo, da češće zakazujemo sednice opštinskog i mesnih odbora, da uključimo sve članove stranke i da stranka bude dosta otvorenija ka građanstvu, odnosno ka stanovnicima naše opštine, da postane jedan vid servisa svih građana, da bude otvorena prvo od mene koji ću biti poverenik u narednom periodu i drugo i mojih saradnika potpredsednika i sekretara, za sva pitanja.

Mi ćemo uvesti u praksu da recimo jednom u dve nedelje otvorimo kancelariju da bude dostupna, ovde će biti funkcioneri stranke koji će saslušati sve sugestije naših građana, davati odgovore i pomagati našim građanima.

Untarstranački izbori na nivou cele Srbije su najavljeni za ovu godinu, ali to je naravno odluka IO i predsednika, tako da mi nemamo preciznu informaciju da li će to biti ove godine.

Mi smo od tog 22. januara odmah krenuli sa radom i funkcionisanjem stranke i već 29. januara imali prvi OO na kome smo postavili još jednog potpredsednika odbora, to je Bojan Lukić, tako da je on treći potpredsednik.

Podršku koalicionih partnera imamo u potpunosti, a i oni su svesni da je ovo unutrašnja stvar stranke i da su koalicioni sporazum potpisali sa OO SNS.

Iskoristio bih ovu priliku, da oštro osudim i u svoje ime i u ime lajkovačkog odbora SNS, blago rečeno, nemile događaje koji su se dešavali proteklog vikenda u Beogradu. Znači, da osudimo nošenje vešala, da osudimo pretnje koje su upućene našem predsedniku Vučiću i njegovoj porodici, to je jako gnusan čin i ja se nadam da će policija i svi nadležni državni organi reagovati.

Iz mog ugla, kao običnog čoveka, kada neko uzima sebi za pravo da preti predsedniku države ili da preti nekim drugim instrumentima, sigurno je da on ne može da se oseti spokojnim, a kamoli mi obični građani.

Samim tim, protesti su opravdani donekle, ljudi mogu da izraze svoje nezadovoljstvo mirnim protestima, ali poziv na linč, na nasilje, to svakako mora da se sankcioniše. Postoje regilarne metode, zakonske procedure kako se dolazi na vlast, kako se dobija skupštinska većina, to svakako nije ulica, nego na izborima.

Mislim da više niko ne može da veruje u Srbiji, da opozicija i organizatori protesta koji neprestano ponavljaju parole da oni ne mogu izaći na izbore jer nemaju dovoljno demokratskih uslova, nemaju dovoljno sloboda, neće biti ravnopravni učesnici, da će neko tobože pokrasti izbore…

Mislim da danas, pogotovo u 21. veku, sa modernom tehnologijom i medijima, brojnim posmatračima izbora iz Evrope i Srbije, da je to nemoguče i to se dobro zna.

Tako da sve to nije izgovor i da se dobro zna da su izbori jedini put da se dođe na vlast.”

Povodom aktuelnih dešavanja u Lajkovcu, Nenad Džajević je kratko rekao:

“To je predmet istrage. Državni organi rade svoj posao. Mi nećemo nikoga ni osuđivati niti komentarisati taj događaj, dok nadležni organi ne kažu svoje.”

Novopostavljeni potpredsednik OO SNS Lajkovac, Bojan Lukić, dosadašnji predsednik omladine SNS, zahvalio se na ukazanom poverenju i rekao je da će se boriti za prosperitet OO SNS Lajkovac i nastojati da opravda poverenje koje mu je ukazano. Lukić je naglasio i da će se kao bivši predsednik omladine zalagati da se što više mladih uključi u rad OO i u odlučivanje, što će, kako je rekao, uticati na rad odbora i na javno mnjenje.

Related posts