ŠESTORO OD OSMORO UHAPŠENIH PUŠTENO

Od osmoro uhapšenih iz Lajkovca i okoline, u ponedeljak u ranim jutarnjim satima, kojima je određeno zadržavanje do 48 sati i koji su uz krivičnu prijavu privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, prema zvaničnom Saopštenju MUP – a RS, osumnjičenih za više koruptivnih krivičnih dela, šestoro je pušteno pre isteka 48 sati, a kako nezvanično saznajemo, dva lica su zadržana u pritvoru do 30 dana.

Zvanične potvrde nema, ali po svemu sudeći, u pritvoru do 30 dana zadržani su član Opštinskog veća Opštine Lajkovac V. K. (60) osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja i trgovinu uticajem i predstavnik Građevinske autoprevozničke radnje “Dragan Marković” iz Lajkovca G. B. (44), osumnjičen da je počinio trgovinu uticajem podstrekavanjem i zloupotrebom službenog položaja u pomaganju.

Ostalih šest lica osumnjičeni da su počinili zloupotrebu u vezi sa javnom nabavkom: Lj. N. (52), odgovorno lice Opštinske uprave, službenici Opštine Lajkovac i članovi Komisije za javne nabavke D. K. (61), M. T. (47), Ž. J. (32), M. P. (37) i B. P. (30), su nakon saslušanja pušteni.

Related posts