ŠKOLSKA SLAVA U LAJKOVAČKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI

U svečano uređenom holu O.Š. “Mile Dubljević” u Lajkovcu, prigodno je obeležena školska slava Sveti Sava. Škola je slavu obeležila u prisustvu brojnih gostiju, učenika, roditelja, penzionisanih radnika škole, predstavnika lokalne samouprave, ovdašnjih ustanova i saradnika škole.

Nakon svečanog obreda sečenja slavskog kolača, priređen je prigodan program koji su pripremili učenici škole. Nosioci svečanog programa bili su dramska sekcija „Vesela družina“ koju vodi nastavnica Sonja Milovanović, školski hor na čelu sa nastavnikom Vladimirom Adamovićem i učiteljice koje su pripremile najmlađe učesnike programa.

Program je prikladno bio u znaku lika i dela velikog mirotvorca i duhovnog graditelja srpske crkve, države, prosvete i kulture, svetitelja i prosvetitelja Save.

Prisutne je pozdravila i prigodnim rečima se obratila Biljana Žujovič, direktorka škole. Ovogodišnja školska slava ostaće zabeležena u analima škole po donaciji Kompanije „3MD“ iz Čikaga, čiji su vlasnici Lajkovčani braća Dragan i Miloš Pavlović, bivši učenici ove škole.

Domaćin slave u O.Š. “Mile Dubljević” u Lajkovcu bila je učiteljica Bojana Šalipur.

Ovom prilikom, direktorka škole uručila je nagrade pobednicima literarnog i likovnog konkursa na temu ” Pred ikonom Svetog Save”.

Na literarnom konkursu nagrađeni su učenici Mladen Đurišić 6/4 i Tijana Vidaković 6/1.

Prvo mesto na likovnom konkursu dele Vladimir Radovančević 7/4 i Ana Milivojević 7/4, drugo mesto dele Pavle Đukić 6/2 i Irena Živković 6/3, a treće mesto dele Marija Tanasijević 8/4 i Mirjana Jašarević 6/5.

Školska slava obeležena je i u područnim školama u Bogovađi i Bajevcu i svim izdvojenim odeljenjima, kao i u O.Š. “Dimitrije Tucović” u Jabučju.

Related posts