ŠKOLSKA SLAVA U LAJKOVAČKOJ SREDNJOJ ŠKOLI

U lajkovačkoj srednoj školi “17. septembar”, 27. januara, na praznik Svetog Save , tradicionalnim rezanjem slavskog kolača i prigodnim kulturno – umetničkim programom obeležena je školska slava.

Domaćin slave u lajkovačkoj srednjoj školi bio je profesor Obrad Milutinović.

Svečanosti povodom školske slave prisustvovali su brojni gosti, a evidentno je bilo da je organizator pozvao sve kako red nalaže.

Kosana Grčić, direktorka škole, povodom školske slave, za portal LAJKOVAC NA DLANU je rekla:

“Kao i prethodnih godina, tradicionalno obeležavamo svoga zaštitnika, dočekujemo goste, družimo se sa njima i analiziramo proteklu godinu u kojoj moramo istaći uspehe i rezultate naših učenika i profesora koji su dali doprinos u radu naše škole.
Naime, povodom školske slave održana je svečana priredba učenika naše škole, koji su pokazali sve svoje talente i umeće koje su stekli u našoj školi . Rezanjem slavskog kolača mi smo dali doprinos koji treba da pokaže da je Svetosavlje put koji je bio i ostaje put koji je važan za naše učenike.

S.Š. “17. septembar” ulazi u novu godinu sa novim zadacima i poduhvatima , gde će nam svakako blagoslov Sv. Save doprineti da se sve to i realizuje. Mi u ovoj godini ulazimo u realizaciju projekata koje smo predvideli Planom i programom, a koji se odnose pre svega na uvođenje elektronskih dnevnika, a očekujemo i bitne pomake i u uvođenju dualnog obrazovanja. Trenutno naši učenici već pohađaju praksu u firmama i preduzećima, čime upotpunjuju svoje stečeno teorijsko znanje. Među našim gostima na školskoj slavi su i predstavnici tih firmi, poput Kolubare Metal, Kolubare Građevinar, Đunis UB, Napredak Valjevo, Armature Joksić i našeg Borverka. Posebno bih istakla dobru saradnju sa lokalnom samoupravom, od koje smo između ostalog dobili sredstva za opremanje kabineta mehatronike i kupovinu školskog vozila. Zahvaljujući prethodnom direktoru i lokalnoj samoupravi, finansira se prevoz učenika.

Trudimo se da ostvarimo pomake u svim segmentima i da nastavimo putem Svetosavlja.”

Related posts