SVETOSAVSKA NAGRADA ALEKSANDRU RAJEVCU DIREKTORU “VALJEVSKE PIVARE”

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević uručio je juče u Vladi Srbije Svetosavske nagrade za 2018. godinu pojedincima, ustanovama i kompanijama za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja. Među ovogodišnjim dobitnicima prestižnog priznanja je i Aleksandar Rajevac, direktor „Valjevske pivare“, za podsticaj formalnom i neformalnom obrazovanju. U obrazloženju žirija se ističe:

„Aleksandar Rajevac, kao direktor preduzeća „Valjevska pivara”, niz godina obezbeđuje sredstva za realizaciju manifestacije Kros RTS-a, priredbe koja promoviše zdrav način života, kako među učenicima u Republici Srbiji, tako i među učenicima dopunske škole van granica Srbije. Prepoznao je i podržao realizaciju pilot projekta „Obrazovni krug“, kao novi oblik učenja na daljinu srpskog i francuskog jezika, kulture, istorije i tradicije za učenike osnovnih škola u Srbiji i učenike koji pohađaju obrazovno-vaspitni rad na srpskom jeziku u Francuskoj. Osim toga, inicijator je nagradnog konkursa za najbolje đake Valjeva. Zahvaljujući Aleksandru Rajevcu „Valjevska pivara” je postala primer društveno odgovornog preduzeća, koje prepoznaje značaj ulaganja u obrazovanje i daje podsticaj i drugim kompanijama.“

Ministar Mladen Šarčević je ocenio da je Svetosavska nagrada jedna od najznačajnijih i najlepših u Srbiji i dodao da mu je čast što se nalazi u društvu dobitnika ove nagrade. „Ne postoji ništa svetije od današnjeg dana kod Srba i ljudi koji žive u Srbiji, jer Sveti Sava okuplja sve na jednom mestu. To je ličnost kojoj niko ne može ništa da prigovori i zameri“, rekao je ministar. On je istakao da je komisija izabrala najbolje među predloženim kandidatima. „Gledajući kojih 27 su nagrađeni mojem zadovoljstvu nema kraja i znam da je Komisija posao uradila fantastično”, rekao je Šarčević.

Svetosavska nagrada dodeljuje se za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, unapređenju obrazovno-vaspitne prakse i razvoju naučnih i umetničkih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja. Svake godine na Savindan dodeljuje ih Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Od 230 prijavljenih na konkursu je izabrano 27 dobitnika. Svi nagrađeni predstavljeni su i na tradicionalnoj Svetosavskoj akademiji, koja je sinoć održana u Narodnom pozorištu u Beogradu. Na akademiji su govorili predsednica Narodne skupštine Maja Gojković i ministar prosvete Mladen Šarčević, u prisustvu patrijarha Irineja, članova Vlade Srbije, diplomatskog kora i drugih.

Related posts