UMETNIK IZ LAJKOVCA NA SVETOSAVSKIM SVEČANOSTIMA U PARIZU

Umetnik iz Lajkovca Milutin Ranković biće voditelj programa i besedničar na Svetosavskoj akademiji i Svetosavskom balu u Parizu.

Svetosavska akademija i Svetosavski bal u Parizu, 15.po redu, u godini kada se slavi osam vekova od Karejskog tipika i Krmčije, koji su dali temelje modernoj Srbiji, biće otvoreni besedama Milutina Rankovića,koji će govoriti o Svetom Savi i Nemanjićima.

Akadenija će biti održana u subotu 26.januara u Ambasadi Srbije u Parizu, a bal 27.januara, na brodu Pataš koji će ploviti Senom.

Pored Rankovića , učesnici programa akademije su Školski centar pri Crkvi Sveti Sava u Parizu, Školski centar Jelena Anžujska, četiri odeljenja dopunske škole pri Ambasadi Srbije, koje će Milutin Ranković kroz besedu uvoditi u program. Potom će nastupiti i pijanista Luka Jovanović, Neša Galija, Slobodan Trkulja i Vesna Dimić.

Obratiće se ambasadorka Srbije u Parizu,g-đa Nataša Marić, predsednik Saveza Srba Francuske Ðuro Ćetković i osnivač ove manifestacije i Mondo kulta profesor Petar Gojković.

Na Balu se očekuje, bogat umetnički program,koji će takođe voditi Milutin Ranković, pored pomenutih gostiju iz Srbije, nastupiće internacionalni ansambl Petra Gojkovića, a prusustvovaće crkveni velikodostojnici Srpske crkve ,ali i Biskupije Sen Denija, gradonačelnici Bondija,Bobinija i Pjerfita, predstavnici Republike Monmartr i drugi.

Ranković u Pariz dolazi na poziv Odbora za kulturu Saveza Srba Francuske, Mondo kulta i Singiarta sa Petrom Gojkovićem na čelu.

Related posts