GLAS FORUMA ŽENA SNS LAJKOVAC PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

Forum žena Srpske napredne stranke u Lajkovcu, oštro je, na današnjoj konferenciji za štampu održanoj u prostorijama Opštinskog odbora SNS, osudio svaku vrstu nasilja nad ženama, a posebno verbalno nasilje nad ženama na javnoj sceni, koje je u poslednje vreme izraženo.

Bila je ovo zapravo reakcija na brojne uvrede upućene od strane opozicije predsednici Narodne Skupštine, novinarki TV STUDIO B i svim ženama koje su pre svega u vršenju svojih funkcija i posla bile izložene uvredama.

Tim povodom, u ime Foruma žena Srpske napredne stranke u Lajkovcu, obratile su se dr Jovanka Gomilanović, dr Ljiljana Molerović i Biljana Žujović. Poruke sa današnje konferencije za novinare Foruma žena Srpske napredne stranke u Lajkovcu, podržao je svojim prisustvom veliki broj žena aktivistkinja SNS.

Povod za reakciju je, kako je naglašeno, sve učestalije svakodnevno javno demonstriranje nasilja, posebno nad ženama, uz najoštriju osudu svih uvreda izgovorenih ženama i poziv svima koji se bave javnim poslom i čiji glas može da se čuje, da najoštrije osude sve uvrede izgovorene ženama.

Žene su danas pokazale da ne žele da budu vređane i nipodaštavane. Zatražile su najoštriju osudu svih uvreda izgovorenih ženama, uz poruku da omalovažavanje i poniženje, ne treba da trpi nijedna žena, a posebno kad se to radi javno i kada su žene žrtve nasilja zbog posla koji obavljaju ili zbog svog političkog opredeljenja.

“Bavimo se politikom i na odgovornim smo mestima, ali smo istovremeno i majke i supruge, koje brinu o svojim porodicama i kućama,” naglasile su sve govornice na današnjoj konferenciji za novinare i podvukle, da je nasilje nad ženama nedopustivo i za svaku osudu, kao i da isto treba da bude sankcionisano.

Related posts