OBAVEŠTENJE POVODOM NOVOGODIŠNJE ČESTITKE LAŽNIH KOMUNALACA

Gotovo da nema porodice u Lajkovcu na čija vrata ovih ledenih dana, mahom u ranim jutarnjim satima, nije pozvonio neko obrativši se domaćinu sledećom rečenicom: “Mi smo vaši komunalci, očistili smo sneg ispred vašeg ulaza, izvolite Novogodišnju ćestitku i dajte koliko možete!” Ova pojava bila je posebno intenzivna tokom jučerašnjeg dana. A dešavalo se i da su ista lica, posebno u stambenim zgradama, dolazila na vrata pojedinih porodica i u više navrata. Neobična Novogodišnja čestitka lažnih komunalaca delovala je prilično uznemirijuče na građane.

Dešavalo se to i ranije, ali sa tom razlikom što su “dovitljivi” mladići bar nešto i očistili. Ovoga puta, niko od njih ništa nije ni čistio, a pri tom su se još i predstavljali kao radnici ovdašnjeg komunalnog preduzeća.Bilo je i nepoznatih posetilaca koji su na vratima Lajkovčana navodno samo tražili informaciju o tome gde stanuje neko sa određenim prezimenom. S obzirom da je i ova pojava bila previše česta, sasvim je jasno da nije reč o dobrim namerama. Lažni komunalci su u većem broju slučajeva u domaćinstvima nailazili na decu i stare ljude, što je donelo dodatnu uznemirenost i nesigurnost građana.

Po svemu sudeći, samozvani komunalci najverovatnije nisu uopšte iz Lajkovca.

Bojan Bogdanović, direktor lajkovačkog JP “Gradska čistoća” upozorava građane na ovu pojavu i demantuje da pomenuti momci imaju bilo kakve veze sa komunalnim preduzećem. Bogdanović kaže, da je bio neprijatno iznenađen kada je čuo za ovu incidentnu situaciju. Preporuka građanima je da ovakve i slične incidentne situacije prijave nadležnima, pre svega policiji i JP “Gradska čistoća”.

Bilo je građana koji su samozvane komunalce nešto i častili, računajući da su stvarno čistili sneg, ne upuštajuči se u to ko su u stvari i u koliko su očistili. Vrlo brzo svi su shvatili o čemu se zapravo radi, jer su svoje ulaze i prilaze zatekli u nepromenjenom stanju. Iako pojava nije nova, postoje građani koji su bili obmanuti, zato se savetuje oprez i adekvatna reakcija građana.

Related posts