BOŽIĆNA ČESTITKA U IME EPISKOPA MILUTINA

“Božić je praznik koji je posvećen Rođenju Bogomladenca Gospoda Isusa Hrista i, kako je govorio Sveti Ava Justin, ništa značajnije od Božića nije zato što je Bog sišao u svet”, rekao je arhijerejski zamenik, protonamesnik Filip Jakovljević, na konferenciji za novinare u parohijskom domu valjevskog Hrama Pokrova Presvete Bogorodice.

Čestitajući dolazeći praznik sveštenstvu, monaštvu i svim ljudima dobre volje, u ime Preosvećenog Episkopa valjevskog G. Milutina, protonamesnik Jakovljević podsetio je na učenje svetih otaca koje kaže da se Bog očovečio kako bi se ljudi obožili. Suštinu ovog praznika Vladika Nikolaj pretočio je u nekoliko stihova, koji poučavaju da se slaveći moramo setiti siromašnih, bolesnih i tužnih, kao i da se međusobno izmirimo. Samo tako ćemo zaista biti Hristovi.

“Sveti Vladika Nikolaj nas poučava kako bi trebalo da proslavimo Najradosniji hrišćanski praznik, a klir područne Eparhije valjevske poziva vas da uzmete učešća u bogosluženjima, koja će biti obavljena na najsvečaniji način u svim hramovima eparhije”, rekao je otac Filip Jakovljević u obraćanju novinarima.

Ujedno je predstavio raspored bogosluženja, poželevši da se Gospod Hristos useli u srca naša, kako je govorio Sveti apostol Pavle, da radosno pozdravimo jedni druge radosnim hrišćanskim pozdravom „Mir Božji , Hristos se rodi!“

Related posts