USPEŠAN START KOMUNALNOG U FUNKCIJI ZIMSKE SLUŽBE

Javno preduzeće “Gradska čistoća”, kome je ove sezone u lajkovačkoj opštini poveren posao zimske službe, sa prvim ozbiljnijim snežnim padavinama, startovalo je efikasnije nego ikada i unelo jedan novi, savremeniji pristup prilagođen urabanim potrebama!

Kao što se moglo očekivati, Bojan Bogdanović, novi direktor lajkovačkog komunalnog preduzeća doneo je novu energiju i novi elan u organizaciji rada i pristupu rešavanja problema i obaveza. Već je vidljivo, da je iz svega raspoloivog, izvučen maksimum.

Potpuna novina ovoga puta je samohodna čistilica na motorni pogon, koja je gotovo neprekidno u funkciji čišćenja gradskog platoa, šetališne zone i najfrekventnijih ulica. Osim što ova čistilica zamenjuje veliki broj fizičkih radnika na ovom poslu, koji za to vreme mogu biti angažovani na čišćenju snega na drugim lokacijama, velike površine se čiste efektno za neuporedivo kraće vreme i pomenute prostore preventivno čine bezbednijim za kretanje građana u zimskim uslovima.

Novina ove zimske sezone je obaveza održavanja linija u okviru Koncesije za organizovani autobuski prevoz na području lajkovačke opštine.

Posao zimske službe lajkovačko komunalno preduzeće obavlja sa svom svojom raspoloživom mehanizacijom i ljudstvom. Ekipe zimske službe su na teren izašle u ranim jutarnjim satima i neprekidno su angažovane.

Snežana Toroman, šef zimske službe je za portal LAJKOVAC NA DLANU rekla, da su već očišćeni svi pravci prvog reda, ulice Cvijićeva, Vuka Karadžića, SV. Save, Izviđačka, Jelića brdo sve do Ruklade. Podvukla je, da su očišćeni svi pravci do najvažnijih ustanova (Doma zdravlja, vrtića, Sportske hale, škola iako je vreme raspusta….) . Posebna pažnja posvećena je prilazu i prostoru oko Sportske hale, zbog aktuelnih treninga i utakmica odbojkašica, ali i svih drugih klubova i građana rekreativaca koji koriste ovaj sportski objekat, kao i posetilaca sportskih manifestacija.

Služba na terenu čisti sve pravce po nalogu Nadzornog organa, svugde gde se ukaže potreba i po prijavi i zahtevu građana. Čiste se intenzivno svi putevi prvog i drugog reda i ulice.

Mehanizacije komunalnog ima dovoljno: dva skipa, mini gehl, traktori, kamioni..

Na zalihama ima 250 kubika rizle, 25 tona industrijske soli, hiljadu kilograma kalcijum hlorida, a na stalnom raspolaganju je i hiljadu litara nafte neophodne za rad mehanizacije angažovane u zimskoj službi.

Zimska služba je i ove sezone locirana u zgradi nekadašnje “Pobede”, koju koristi JP “Gradska čistoća. Dežurna služba biće na raspolaganju građanima tokom cele zimske sezone.

Kontakt telefoni Zimske službe, koji su na raspolaganju građanima 24 sata dnevno su: 3433 – 578 i 969/ 884 – 0001.

Related posts