I DANAS ZASEDALO OPŠTINSKO VEĆE

Poslednjeg radnog dana u godini zasedalo je Opštinsko veće opštine Lajkovac. Bila je ovo 83. – ća po redu sednica veća u ovom sazivu.

U izjavi za medije, nakon sednice veća, predsednik Andrija Živković je izdvojio nekoliko najvažnijih odluka sa današnjeg zasedanja lokalne vlade:

“To su pre svega odluke koje se tiču sporta na području naše opštine, Plana aktivnosti Crvenog krsta za narednu godinu i pre svega jedna bitna odluka vezana za natalitet na području naše opštine.

Opština Lajkovac je upravo prepoznatljiva po meri podsticaja prirodnog priraštaja, a to je finansiranje vantelesne oplodnje i to će u istoj meri biti nastavljeno i sledeće godine. Tu je još jedna mera koja se nadovezuje, a u pitanju je jednokratna novčana pomoć porodiljama na području lajkovačke opštine, koja takođe ostaje nepromenjena; 120 000 dinara za nezaposlene i 60 000 dinara za zaposlene porodilje.

Jedna od bitnih stavki, za podsticaj sporta, ostala je nepromenjena i iznosi 23 miliona dinara. Sredstva su raspoređena na nekih oko 30 sportskih klubova koji postoje na području lajkovačke opštine. Svakako, taj program radila je stručna komisija, veće je usvojilo njihove predloge i najveći deo budžeta za sport upravo je otišao najuspešnijem i namasovnijem sportskom klubu Odbojkaškom klubu Železničar, njima je izdvojeno 4,6 miliona dinara, odnosno 20% ukupnih sredstava – što je i zakonski maksimum, zatim slede FK Železničar i FK Zadrugar i ostali klubovi.”

Related posts