23 GODINE FIRME “IVA – AGRAR”

Tradicionalna Novogodišnja proslava renomirane firme “IVA – AGRAR” okupila je u lajkovačkom hotelu sve svoje radnike, brojne goste, prijatelje i saradnike, predstavnike lokalne samouprave i šireg privrednog okruženja.

Novogodišja proslava firme, koja 1. januara navršava 23 postojanja, bila je odlična prilika i za dodelu jubilarnih nagrada radnicima. Dodeljen je veliki broj vrednih jubilarnih nagrada, a svakako najefektnija je jubilarna nagrada za 20 i više godina rada i odanosti firmi Radiši Mitroviću, zameniku generalnog direktora kompanije, koji je od osnivanja firme zajedno sa vlasnikom Živoradom Lazarevićem. Njih dvojica su zapravo tada bili jedini zaposleni i od njih dvojice je i otpočeo vrtoglavi uspeh firme, koja je danas lider u proizvodnji kamena u Srbiji. Firma ima i prvog penzionera, Miru Mitrović, kojoj je ovim povodom uručena i otpremnina za penziju. Sve jubilarne nagrade, kao i otpremninu prvom penzioneru firme, lično je uručio vlasnik i direktor firme Živorad Lazarević. Sam čin uručenja jubilarnih nagrada bio je pun emotivnog naboja, jer su svi zajedno, kao jedna velika porodica, prošli puno toga zajedno, da bi firma bila tu gde je danas, “na kamenu – čvršća od kamena”, kako neko od prisutnih tom prilikom reče.

Sve što se o firmi “IVA – AGRAR” može reći, za blizu četvrt veka njenog postojanja sadržano je u šestominutnom filmu autora sa RTS-a Radovana Lazarevića i njegovih kolega sa RTS-a, koji je ove svečarske večeri u okviru oficijelne prezentacije firme prikazan. Čitav doživljaj komletiran je prisustvom profesionalnog voditelja Zorice Koldžić Nikolić, obraćanjem uglednog književnika Radovana Beli Markovića, potom Pece Petrovića iz Paštrića i Bojana Bogdanovića koji se obratio u ime Opštinskog Sportskog saveza i Odbojkaškog kluba “Železničar”.

U ime kompanije, prisutnima se obratio Radiša Mitrović, zamenik generalnog direktora:

“Iza naše firme je 23 godine rada, nadam se, da je ispred nas i onih koji će posle nas doći, stoji mnogo duži period.
Od male firme sa svega dva zaposlena, “IVA – AGRAR” je postala ozbiljna firma sa blizu sto zaposlenih, koje mi smatramo svojom malo većom porodicom.

“IVA – AGRAR” posluje sa preko 300 kupaca, preko hiljadu dobavljača i pružaoca usluga koji rade sa nama i nadam se da će tako i ostati, na dobrobit i obostrano zadovoljstvo svih nas.

Proteklih šest godina, kao ozbiljan proizvođač kamena, radili smo na brojnim infrastrukturnim projektima u zemlji. Radili smo i isporučivali kamen na Autoputu Koridor 11 na deonici Ub – Obrenovac, na obilaznici Kovilovo, na značajnim projektima poput “Beograda na vodi”, na izradi Vetro parkova oko Vršca i tako dalje…

Upravo ovih dana ugovaramo neke nove ozbiljne isporuke kamena za nastavak radova na Koridoru 11 na deonici od Obrenovca do Surčina. Nadamo se, da će i to, kao i sve do sada biti uspešno.

Ako možemo da kažemo šta je tajna našeg uspeha, ako uopšte nešto pored ozbiljnog rada može biti tajna uspeha, smatramo da smo našim profesionalnim i odgovornim radom zaslužili poverenje svih naših kupaca i svih naših dobavljača. Borićemo se da tako ostane i da nastavimo da radimo uspešno sa svima njima.

“IVA – AGRAR” je visoko društveno odgovorna firma . Učestvovali smo uvek u svim humanitarnim akcijama koje su u našoj opštini organizovane, a i šire i pružili pomoć svima kojima je bila potrebna.

Takođe, sponzorišemo razne sportske klubove iz raznih sportova na teritoriji lajkovačke opštine, a i u okruženju.
Najveći smo i osnovni finansijer našeg OK “ŽELEZNIČAR”, koji je ove godine osvojio KUP Srbije, sa velikom ambicijom da bude ove godine i prvak države.”

Atmosfera na proslavi firme “IVA – AGRAR”, koja neumorno ide uzlaznom linijom uspeha, proširivanjem proizvodnih kapaciteta, osavremenjavanjem u svim segmentima i iznad i pre svega poštovanjem radnika, životne sredine i lokalne zajednice, bila je sjajna.

“IVA – AGRAR” je svakako firma koja je od samog starta imala ozbiljnu strategiju i viziju, koja se prilagođavala potrebama tržišta i kontinuirano pratila i primenjivala najsavremenije trendove.

Za jednu lokalnu samoupravu, jedna ovakva firma ima neizmeran značaj, kako u ukupnom privrednom potencijalu, tako i u efektima njenog društveno odgovornog delovanja.

Related posts