KNJIŽEVNO VEČE LJILJANE HABJANOVIĆ ĐUROVIĆ

U četvrtak, 6. decembra u Velikoj sali Opštine Lajkovac, od 19 sati, Gradska biblioteka Lajkovac organizuje književno veče Ljiljane Habjanović Đurović, na kom će biti predstavljen njen novi roman “So zemlji” posvećen velikom svetilniku pravoslavlja, Svetom Vasiliju Ostroškom.

Domaćin i moderator večeri biće mr Daren Milivojević.

Za osam dana na nedavnom sajmu knjiga u Beogradu, prodat je 9.081 primerak knjige “So zemlji”, novog romana Ljiljane Habjanovic Djurovic, vec dve decenije najcitanijeg srpskog pisca.

Roman je životopis ostroškog Čudotvorca i Iscelitelja, koji odenut modernim ruhom književnog tkanja, pokazuje veličinu podviga Sv. Vasilija, njegovu borbu za veru i stradanja, kako bi se zadobilo Carstvo Nebesko.

Roman paralelno prati sudbinu i iskušenja srpskog naroda podstaknuta prozelitizmom “varljivih Latina”, koji koriste sva moguća sredstva ne bi li se dokopali onog najvrednijeg, ljudskih duša.

Kako tada, tako i sada teče ljudski život, pa se prošlost ogleda u sadašnjosti, zato je ovaj roman univerzalna priča o čovekovom putu ka Nebeskom Jerusalimu, ka meri rasta Hristovog.

“So zemlji” je knjiga koja otkriva kako je Stojan Jovanović iz Mrkonjića postao Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac. Za šta je molio Boga, a za šta svoj narod. Šta svojim životom poručuje nama danas…

“So zemlji “Ljiljane Habjanović Đurović je Prva knjiga trilogije Ostroško trimirje. Knjiga u duhovnom i istorijskom ciklusu, koja govori o životu Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca. Objavljena sa blagoslovom Njegovog Visokopreosveštenstva Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. Izašla je iz štampe na Tomindan 19. oktobra ove godine.

Related posts