USPEŠNO “STAZAMA KOLUBARSKE BITKE”

Tradicionalna kulturno – istorijska akciju republičkog karaktera „Stazama Kolubarske bitke“, koju je organizovalo lajkovačko PSD “Ćira”, uprkos lošim vremenskim uslovima, okupila je oko 650 učesnika iz 45 društva i kluba i nekoliko udruženja gradjana. Lajkovac je u ovom danu, bio svojevrsni centar Srbije.

Ovo je svakako jedna od akcija koja zavređuje veliku pažnju, sa lepom idejom i ne uzneđuje da je animirala veliki broj učesnika i respekt javnosti. Akcija „Stazama Kolubarske bitke“je definitivno prerasla u tradiciju.

Nakon okupljanje učesnika u ranim jutarnjim satima na platou Železničke stanice u Lajkovcu, krenulo se organizovano, uz svu neophodnu prateću podršku na stazu dužine 16 kilometara.

Trasa staze bila je od Lajkovca preko Markovića puta do spomenika Dimitriju Tucoviću na Vrače brdu, pa do Čovke i spomen kosturnice u manastiru Ćelije, gde je održan parastos učesnicima Kolubarske bitke, a učesnici su kroz bogat prateći program upoznati sa istorijom ovog kraja i zbivanjima u Prvom svetskom ratu.

Po završetku akcije, u kasnim popodnevnim satima. usledilo je druženje je u lajkovačkom hotelu, uz muziku uživo i podelu zahvalnica učesnicima akcije i svima koji su doprineli njenoj organizaciji.

Kompletna akcija je odlično organizovana, protekla je u sjajnom i dostojanstvenom raspoloženju učesnika i očigledno je ispunila svoju svrhu.

Related posts