MEČ KUPA EVROPE U LAJKOVCU

U okviru CEV CUP 2019 – KUP EVROPE, odbojkašice lajkovačkog Železničara u sredu 28 novembra igraju meč na svom terenu u Sportskoj hali u Lajkovcu od 19 časova protiv STIINTA BACAU(ROU).

Naime, CEV CUP je drugo po snazi evropsko odbojkaško klupsko takmičenje u ženskoj konkurenciji. Organizuje ga Evropska odbojkaška federacija (CEV), a takmičenje odbojkašica Železničara u ovom rangu je veliki uspeh i deo evropskih ambicija kluba, koji kao pobednik Kupa Srbije ove sezone igra u Kupu CEV, drugom po rangu evropskom odbojkaškom takmičenju.

Podrška publike i na ovom meču bila bi dragocena odbojkašicama na putu osvajanja Evrope.Posle Lige šampiona, Kup CEV je drugo po značaju takmičenje Evropske odbojkaške federacije. U ovom takmičenju Železničar predstavlja Srbiju kao osvajač nacionalnog kupa.

U šesnaestini finala Želja se sastaje sa timom Stince Bakau iz Rumunije. Prvi meč će se odigrati u sredu u Lajkovcu. Revanš je 5. decembra od 16 časova po našem vremenu u Bakau. Ukoliko savlada Rumunke Železničar će u osmini finala igrati protiv holandskog Slidrehta.

Po propozicijama CEV, za pobede od 3:0 i 3:1 pobednik dobija 3 boda. Ukoliko se meč završi rezultatom 3:2, pobednik dobija 2, a poraženi 1 bod. Ukoliko obe ekipe imaju isti broj pobeda i bodova, o ukupnom pobedniku će odlučiti “zlatni set”, koji će se odigrati odmah po završetku druge utakmice. “Zlatni set” se igra do 15 poena.

Related posts