SVEČANOST POVODOM OTVARANJA NOVOG OBJEKTA VRTIĆA

Svečanost povodom otvaranja novoizgrađenog objekta Predškolske ustanove “Leptirić” u Lajkovcu , kojim su nakon 34 godine po prvi put prošireni kapaciteti lajkovačkog vrtića, održaće se u petak 23. novembra.

Svečani prijem zvanica i razgledanje objekta je od pola jedanest do dvanaest časova. U podne je planiran prigodan program predškolske ustanove u sali lajkovačkog Kulturnog centra “Hadži Rucim” u kome, osim dece iz lajkovačkog vrtića, sa svojim ritmikama učestvuju sa dve koreografije i deca iz PU “Zagorka Ivanović”iz Cetinja.

Prigodnom svečanosti u petak će zapravo biti obeležen završetak radova na izgradnji novog objekta, koji su okončani nedavnom izgradnjom neophodne pasarele i parternim uređenjem, odnosno završetkom uređenja dvorišta.

Podsećanja radi, izgradnja novog objekta vrtića odvijala se u više faza: prva faza bila je rušenje jednog dela vrtića, druga faza bila je izgradnja objekta od 1305 kvadrata, u trećoj fazi usledilo je rušenje preostalog dela montažnog objekta i rušenje kotlarnice, završna faza bila je izgradnja nove pasarele koja predstavlja finkcionalnu i toplu vezu izmedju dva objekta, a izgrađena je i nova kotlarnica i to kao samostalne celina u sklopu kotlarnice obližnjeg Doma zdravlja.

Ispostavilo se, da je vredelo čekati.

Dvorište vrtića prošireno je za 19 ari, uređeno, ozelenjeno i zasađeno novim biljem i cvećem.

U dvorištu vrtića su dva novouzgrađena igrališta za decu, ukupne površine 830 kvadrata, sa tartanskom podlogom i potpuno novim mobilijarem za decu.

Novi objekat vrtića ima 10 soba za boravak dece, salu za fizičko – igraonicu, distributivnu kuhinju i nove kancelarije. U novoizgrađenom objektu je i potpuno nova oprema. Savršene uslove za boravak u vrtiću udobilo je ovim trenutno 505 mališana.

Završetak radova i otvaranje novog, potpuno savremenog objekta vrtiča, za ustanovu, lokalnu samoupravu i građane lajkovačke opštine ima ogroman značaj i ovo je trenutak na koji se dugo čekalo. Lajkovac je dobio jedan vrlo reprezentativan i krajnje funkcionalan neophodan objekat, po kome će biti prepoznatljiv u širem okruženju.

Related posts