NOVEMBARSKO ZASEDANJE SKUPŠTINE

Redovnu, 25. po redu sednicu Skupštine opštine Lajkovac, predsednik Skupštine Živorad Bojičić zakazao je za ponedeljak 19. novembar u 9 časova.

Na novembarskom zasedanju lokalnog parlamenta u Lajkovcu pred odbornicima če se naći niz važnih odluka, poput devetomesečnog Izveštaja o izvršenju Odluke o budžetu, drugog rebalansa budžeta, Izmena i dopuna Plana generalne regulacije za naseljeno mesto Lajkovac, paketa odluka po osnovu kojih se puni budžet, kao i niz drugih važnih odluka.

Izvesne izmene pretrpeće Program poljoprivredne politike, Program za unapređenje uslova života lokalne zajednice, Program fonda za unapređenje uslova životne sredine, Program uređivanja gradskog građevinskog zemljišta, a i Plan i Program poslovanja komunalnog preduzeća.

Odbornici treba da daju saglasnost na Operativni plan odbrane od poplava za vode drugog reda, na godišbji izveštaj o radu “Leptirića” i Plan rada za novu vaspitnu godinu, kao i na jedan mini paket odluka bitnih za funkcionisanje PU “Leptirić”.
Pred odbornicima će se nači i godišnji Izveštaj o radu Zajedničkog pravobranilaštva.

Na dnevnom redu je i predlog Rešenja o obrazovanju i imenovanju Komisije za sprovođenje postupka pribavljanja i otuđenja nepokretnosti neposrednom pogodbom, davanja u zakup stvari u javnoj svojini opštine Lajkovac i postupka Javnog nadmetanja i prikupljanja pismenih ponuda.

Dnevni red novembarskog zasedanja lokalnog parlamenta sadrži dvadeset tečaka, koje su uglavnom tipične za ovaj period budžetske godine.

Related posts