NASTAVAK ASFALTA NA PUTU ZA LAĐEVAC

Iznenađujuće lepo jesenje vreme koristi se obilato u lajkovačkoj opštini da se privede kraju pre mesec dana započet posao na asfaltiranju lokalnih nekategorisanih puteva. Samo u jednom novembarskom danu 1,5 kilometar asfalta, na dve važne deonice, dobili su meštani Ćelija i meštani Lajkovca. U jednom danu, asfaltiran je nastavak puta za Lađevac u Ćelijama i ulica Lajkovačka pruga u Lajkovcu.

U Ćelijama, u zaseoku Lađevci, u pitanju je jedna teška deonica, na kojoj je dugi niz godina bilo problema kada je put bukvalno odnošen usled obilnih padavina, a veliki problem je stvaralo i klizište koje se nalazilo u blizini ovog lokalnog puta.

“U dogovoru sa mesnom zajednicom Ćelije, odlučili smo se na ovaj korak i danas evo asfaltiramo 300 metara puta za Lađevac, što je zapravo druga faza, odnosno nastavak te deonice od Ibarske magistrale ka brdu. Usled padavina, velike količine kamena i rizle upravo sa ove deonice, dospevale su na Ibarsku magistralu i otežavale i ugrožavale saobraćaj, tako da će ovim asfaltom i kanalima taj problem biti rešen. Takođe, meštani koji žive na potezu ove deonice, moći će mnogo lakše da dolaze do Lajkovca, odnosno da koriste Ibarsku”, rekao je prilikom početka radova na asfaltiranju ove deonice Andrija Živković, predsednik opštine Lajkovac.

Related posts