ASFALTIRANA LAJKOVAČKA PRUGA

Konačno je asfaltirana ulica Lajkovačka pruga, u delu Lajkovca popularno zvanom “ispod pruge”.

Prilikom otpočinjanja dugoočekivanih radova na asfaltiranju ove važne saobraćajnice u dužini od jednog kilometra, predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković je pojasnio njen značaj i važnost ovog posla i posebno podvukao činjenicu da je asfaltiranjem Lajkovačke pruge Lajkovac faktički dobio mini obilaznicu:

“Ulica Lajkovačka pruga nije tako gusto naseljena, ali je put koji ima izuzetnu saobraćajnu važnost za Lajkovac, jer u slučajevima kada se izvode radovi u centru Lajkovca može poslužiti kao svojevrsna mini obilaznica. Svakako će sada stanovnici dela Lajkovca i lajkovačke opštine ispod pruge više koristiti taj put nego glavnu saobraćajnicu Lajkovac – Valjevo, jer se njime bitno skraćuje dolazak do centra opštine (negde 1,5 – 2 kilometra), a bitno se na ovom potezu skraćuje i put do Lazarevca, tako da je to put od izuzetne važnosti za meštane ovog dela Lajkovca, ali i meštane okolnih sela u ovom delu lajkovačke opštine.

Dužina ove asfaltirane saobraćajnice je jedan kilometar.

Ja se nadam, da ćemo u narednom periodu u saradnji sa Koridorima Srbije uraditi deonicu od starog mosta na Kolubari ka Latkoviću, odnosno kroz Pepeljevac za Bogovađu, tako da će čitava ta deonica biti spojena asfaltom. Tako će se čitav taj potez od Bogovađe do Lajkovca naslanjati na Lajkovačku prugu, koja izlazi kod Elmonta, i čitav taj deo u dužini od 10 kilometara od Bogovađe do Lajkovca biće spojen asfaltom.”

Meštanin ovog dela Lajkovca Zoran Radovanović – Beli, inače, kako je naglasio, predsednik Mesnog odbora SNS, je ovom prilikom rekao:

“Ovo je velika stvar za naš kraj, koji više od pola veka nije dobijao niti asfalt niti ulicu. Pre neku godinu, kada smo ušli u ovu priču sa opštinskim rukovodstvom i rukovodstvom SNS u Lajkovcu, mi smo se dogovorili da u svakom delu naše opštine pokušamo da uradimo što više stvari koje su bitne za vitalni život građana, tako i u ovom kraju.

Mi smo pre dve godine uradili Trianglu. Naše komšije nisu verovale da ćemo i ovo uraditi. Ovaj put nije bitan samo za ljude koji ovde žive, već i za meštane Pepeljevca, Bogovađe i dela Strmova, koji sada mogu mnogo brže da dođu u varošicu, a i da brže i kraćim putem stignu do Lazarevca. Sigurno stotinak domaćinstava će koristiti ovaj put.

Ovaj kraj, kada sve bude zaokruženo, postaje jedno izletište i šetalište, do koga će porodice sa decom dolaziti asfaltnim putem do Kolubare, koja postaje uređeno atraktivno turističko mesto. Zato i ovaj put višestruko dobija na značaju.”

Related posts