ASFALTIRAN PUT ZA TRIŠIĆE U VRAČEVIĆU

U zaseoku Kostevac u Vračeviću asfaltiran je put za Trišiće u dužini od 700 metara. Vračević je ove godine dobio četiri asfaltna puta.

Prilikom asfaltiranja ove deonice u Vračeviću, predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković je naglasio da se privodi kraju sve što je planirano za ovu godinu i da nova asfaltna deonica svakako znači bolje uslove za život meštana, a posebno zadovoljstvo je istakao zbog činjenice da je jedan od najvećih poljoprivrednika Mileta Trišić, koji ima preko 20 muznih krava, dobio asfalt. I preko putne infrastrukture, pored subvencija za poljoprivredu, naglasio je predsednik Živković, lokalna samouprava daje podsticaj razvoju poljoprivrede i intenziviranju ostanka mladih na selu, pa je kaže posebno zadovoljan što su ovako čestiti, pošteni i vredni poljoprivrednici poput Trišića dobili put.

Meštanin i ugledni poljoprivrednik Mileta Trišić je vidno zadovoljan naglasio da šest kuća na ovom potezu 40 godina ima problem sa putem i da je sanacija koja je otpočela pre dve godine konačno rezultirala asfaltiranjem. Trišić je pohvalio opštinsko rukovodstvo, koje je ispunilo sve što je obećalo.
Nenad Vučićević, protojerej stavrofor, paroh crkve za Latković, Vračević i Donji Lajkovac, pored zahvalnosti za asfaltiranje puta izrazio je veliku zahvalnost rukovodstvu lajkovačke opštine za doprinos na obnovi hrama u Latkoviću i izrazio je veliku želju da se nastavi pomoć ovom kraju.

Predsednik mesne zajednice Vračević Marko Kostić je rekao, da su aktuelnim asfaltiranjem rešeni mnogi problemi meštana ovog kraja i izrazio je opštinskom rukovodstvu zahvalnost na saradnji, posebno na činjenici da je največi deo planiranog i obećanog za ovak kraj i urađeno.

Zoran Milosavljević, meštanin Kostevca se takođe zahvalio svima koji su pomogli da se ispune sva data obećanja, uz opasku da je ovo prvi put za njegovih 45 godina da je jedna garnitura opštinske vlasti ispunila ono što je obećala.
I predsednik opštine Živković i predsednik mesne zajednice Kostić su naglasili da planova za poboljšanje kvaliteta meštana ovog kraja ima još i da će neki od njih biti realizovani vrlo brzo. Već narednog dana biće asfaltiran put za Moleroviće, a za iduću godinu je već planirano asfaltiranje puta za Protiće, koji staja Vračević sa Donjim Lajkovcom, a samim tim i sa centrom.

Povodom asfaltiranja puta za Trišiće, meštani su priredili prigodnu svečanost i svojim brojnim prisustvom na trasi pokazali su veliku radost što su konačno dobili asfaltni put, primeren vremenu u kome žive i njihovim potrebama.

Related posts