ZASEDALO OPŠTINSKO VEĆE

Današnja sednica Opštinskog veča opštine Lajkovac, 77. po redu, ostaće zapamćena po dve važne odluke: formiranju Komisije za kapitalne projekte i sistematizovanom radnom mestu rukovodioca za upravljanje otpadom u komunalnom preduzeću.

Nenad Džajević, zamenik predsednika opštine, u izjavi za medije nakon sednice, rezimirao je današnje odluke veća:

“Dnevni red današnje sednice sadržao je šest tačaka. Najpre smo imali usaglašavanje vezano za rad Zajedničkog pravobranilaštva grada Valjeva i četiri opštine, uključujuči i Lajkovac i usvajanje izveštaja o radu, koji je podneo pravobranilac Darko Kostić.

Usledile su dve tačke vezane za sport: prva se odnosila na projekat realizovan tokom leta – Otvorene zabavne škole fudbala, a druga na redovan periodični Izveštaj sportskih organizacija.

Istakao bih izmenu u sistematizaciji u JP “Gradska čistoća”, kojom je sistematizovano radno mesto rukovodilac za upravljanje otpadom, čeme se polako usaglašavaju sa projektom Eko – Tamnava.

Doneta je Odluka o formiranju Komisije za kapitalne projekte, na čijem je čelu predsednik opštine Andrija Živković. Zadatak te komisije je da rangira, selektuje, sve kapitalne investicije, one koje se rade na period od tri godine i kasnije prosleđuje komisijama u nizu. Ova komisija je zapravo jedan segment, ona dolazi izmešu opštinskog odeljenja, koje je preuzelo poslove bivše Direkcije, to je Odeljenje za komunalne, građevinske i stambene delatnosti, oni će faktički u celom ovom nizu činiti jedinicu za upravljanje. Oni će predlagati projekte, zatim dolazi na red komisija koja je danas formirana i poslednja u nizu je ekspertska komisija koja će ocenjivati njihovepredloge i davati konačno na odlučivanje lokalnom parlamentu”

Related posts