MEČ POBEDNIKA

Odbojkašice Železničara danas gostuju u Rumi, gde ih sa Vizurom očekuje veliki izazov.

Utakmica VI Super Kupa Srbije 2018. u konkurenciji odbojkašica, između Vizure iz Rume, prvaka Srbije, pobednika Banka Poštanska štedionica Super lige 2017/2018. i Železničara iz Lajkovca, pobednika 52. Kupa Srbije 2017/2018, odigraće se danas u dvorani SC “Ruma” u Rumi od 18 časova.

Direktan prenos odbojkaškog meča između prvaka Srbije i pobednika Kupa Srbije je na RTS 2.

Zanimljivo je da je, novi trener odbojkašica Železničara Dragutin Baltić, bio trener Vizure i to na vrhuncu uspeha. Samo tri dana do finalnog turnira prošlog Kupa Srbije, odbojkašice Vizure ostale su bez kompletnog stručnog štaba! Bio je to nezapamćeni slučaj u srpskoj odbojci, da je zbog ”instrukcija” gazde ko treba da igra, prvak ostao istovremeno i bez trenera i kompletnog stručnog štaba i to u vrlo delikatnom trenutku. A sve to se dogodilo upravo posle pobede nad ekipom Železničara iz Lajkovca, predsednik i vlasnik aktuelnog prvaka, Zoran Radojičić sazvao je hitan sastanak na kome je istakao da nije zadovoljan radom Dragutina Baltića i da želi da okončaju saradnju. Kada su saznali šta se dešava, na Baltićevu stranu stali su i ostali članovi stručnog štaba…”Ko će biti na terenu, odlučuje jedino i isključivo stručni štab i tu ne dozvoljavamo nikom da se meša. U takvim uslovima, sa takvim pritiscima, niko od nas ne može da garantuje da će se ostvariti očekivani rezultati, pa smo odlučili da damo neopozive ostavke ne želeći da se igramo sa svojim ugledom,” bio je tadašnji odgovor stručnog štaba Vizure, na čelu sa Dragutinom Baltićem, vrhunskim trenerom koji očigledno drži do profesionalnosti i kome je struka na prvom mestu.

Trenutno prvo mesto na tabeli dele Železničar i Vizura sa sve četiri pobede i po 11 bodova, prate ih Jedinstvo i TENT sa po tri dobijene utakmice i devet bodova.

Related posts