NOVI KILOMETAR ASFALTA U STEPANJU

U okviru nastavka ovogodišnjeg Programa asfaltiranja lokalnih i nekategorisanih puteva, u onim mesnim zajednicama koje su bile zapostavljene u ranijem periodu od strane opštine Lajkovac, Stepanje je dobilo kilometar asfalta, u jednom danu asfaltirana su dva putna pravca.

Prilikom asfaltiranja u Stepanju, Andrija Živković predsednik opštinr Lajkovac je rekao:

“Evo danas u Stepanju novi kilometar asfalta, posle skoro 10 godina, u dva zaseoka u dva dela Stepanja: Molerovići i “donji” Popovići. Ovde živi oko 100 stanovnika, sa dvadestak najmlađih koji uglavnom pohađaju školu u Bajevcu. Meni je jako bitno, da ono što smo obećali početkom godine i ostvarujemo i da smo u svakoj mesnoj zajednici uradili nešto tokom ove godine. Ovim Stepanje dobija dva asfaltna puta i svakako nećemo stati na ovome. Ono sledeće što bi trebali da radimo, u dogovoru sa Savetom mesne zajednice, pored asfaltiranja dva putna pravca za Popoviće i puta za Gujare u narednoj godini, svakako jeste problem vodosnabdevanja koji muči većinu meštana Stepanja.U dogovoru sa opštinom Ub, Stepanje će u narednom periodu biti priključeno na branu Stubo – Rovni, zapravo na krak koji ide ka Ubu, čime bi se moglo očekivati rešenje vodosnabdevanja Stepanja. Naravno, u narednim godinama trebala bi da usledi i rekonstrukcija stare škole kod crkve u Stepanju, koja ima poseban značaj jer je jedna od najstarijih na ovom području. Stepanje je u ranijim godinama bilo zanemareno i to se sada polako ispravlja.

Do kraja oktobra biće asfaltirano ukupno 15 lokalnih puteva u ovom paketu, već iduće sedmiće sledi asfaltiranje u Ćelijama, potom asfaltiranje četiri putna pravca u Vračeviću, asfaltiranje ulica Vojislava Ilića i Lajkovačka pruga u Lajkovcu, zatim deonica koja spaja Lajkovac i Jabučje pored “Borverka” i izlazi na Selo Lajkovac…”

Meštanin Stepanja Milovan Srećković ushićeno kaže da je značaj puta prema Molerovićima koji je danas asfaltiran veliki, naglašavajući i da su na asfaltiranje ovog puta dugo čekali. Zdovoljan što su asfalt konačno dočekali, Srećković se zahvaljuje opštinskom rukovodstvu koja je imala sluha i razumevanja da ovaj put koji je bio u očajnom stanju i prepun rupa konačno sredi i asfaltira. Meštanima, naglašava, to puno znači za svakodnevni šivot i bavljenje poljoprivredom, a posebno deci koja idu u školu.

Na sveže asfaltiranom putu za “donje” Popoviće, u dužini od 300 metara, sreli smo Dragana Popovića, koji se traktorom sa punom prikolicom sveže isečenih drva vraća iz šume. U zoru je otišao u šumu starim putem, a kući se vraća asfaltom. Ipak naglašava, da se na ovaj asfalt čekalo predugo. Kaže, da je trebalo mnogo ranije, ali da je svakako asfalt dobro došao i sada.

Related posts