NOVINE U PROGRAMU POLJOPRIVREDE

Među 13. tačaka danasnje sednice Opštinskog veća u Lajkovcu, bilo je najviše zahteva građana za naknadu štete, ali i paket odluka u okviru priprema za novembarsko zasedanje lokalnog parlamenta na kome se očekuje i rebalans budžeta.

Prve izmene na današnjoj sednici pretrpeo je Program poljoprivrede. Izmene Programa poljoprivrede pojasnio je Andrija Živković, predsednik opštine Lajkovac i po funkciji predsednik Opštinskog veća:

” Nakon utroška sredstava za Program podrške mladim poljoprivrednicima, od planiranih devet preostalo je dva miliona dinara, koji će biti preusmereni na Program kreditne podrške poljoprivrednicima, za koji je izražena vidna zainteresovanost posebno mladih poljoprivrednika.

Takođe, zbog očigledne potrebe, posebna pažnja biće posvećena i Programu kontrolisanja populacicije pasa i mačaka lutalica na području lajkovačke opštine. Prisutan je iz godine u godinu trend povećanja broja pasa i mačaka lutalica na ovom području, što rezultira sve većim izdvajanjima iz budžeta, a samo u ovoj godini izdvojeno je dva miliona dinara.

Iduće godine, ovaj budžet biće povećan sa 8 na 13 miliona dinara, kako bi se smanjio njihov broj, uz novi program finansiranja mera vakcinisanja, sterilizacije i čipovanja svih pasa i mačaka, tako da će svi zainteresovani građani koji imaju kućne ljubimce moći ovo da iskoriste. Sve te mere, rezultiraće smanjenjem populacije pasa i mačaka lutalica i smanjenjem broja ujeda građana od strane pasa lutalica.”

Related posts