ASFALTIRANA DEONICA U BOGOVAĐI

Nakon lokalnog puta za Ivanoviće u Rubribrezi, kako je i najavljeno, već narednog dana je u Bogovađi asfaltirana deonica dužine 150 metara, značajna i zato što se u tom delu nalazi porodica koja ima mališana sa posebnim potrebama. Završetak posla propratili su predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković i rukovodilac Odeljenja za komunalno-stambene i građevinske poslove Opštinske uprave Lajkovac Predrag Mirković.

Ovo je deo godišnjeg plana asfaltiranja lokalnih nekategorisanih puteva, intenziviranog u oktobru.

“Skoro svakog dana asfaltiramo novu deonicu i na taj način realizujemo plan uređenja lokalnih nekategorisanih puteva koji sam najavio. U dogovoru sa predsednikom Mesne zajednice Bogovađa i članovima Skupštine MZ odlučili smo da rešimo ovu deonicu koja nije duga, ali je bitna za nekoliko desetina meštana koji ovde žive. Ovaj deo puta je strm i posle velikih kiša dolazi do odronjavanja i postaje prilično neprohodan. Drugi bitan razlog jeste što se na kraju deonice nalazi porodica, to je praktično poslednja kuća, koja ima mališana sa posebnim potrebama i teško im je bilo da ga izvedu iz dvorišta zbog odlaska u školu. Danas završavamo i asfaltiranje puta za Lukiće u Donjem Lajkovcu. Tu je u maju urađeno 900 metara i obećali smo meštanima da ćemo ostatak uraditi do kraja godine. Ponosan sam na ispunjenje obećanja jer upravo danas završavamo i tih 300 metara. Taj glavni put u Donjem Lajkovcu biće spojen sa „starom ćirinom prugom“, što je meštanima veza sa Ibarskom magistralom i susednim Lazarevcem,” rekao je predsednik opštine Andrija Živković.

Predsednik Mesne zajednice Bogovađa Milorad Tanasković istakao je, da je za sledeću godinu u planu put u Gajića kraju dužine 500 metara.

Inače, prethotdnog dana je završena i deonica koja spaja lokalni put u Ćelijama sa Ibarskom magistralom, dužine 150 metara, rekao je predsednik Živković. Sledi asfaltiranje puta za Lađevac u Ćelijama, puta za Moleroviće i Baboviće u Vračeviću, Lajkovačke pruge i ulice Vojislava Ilića u Lajkovcu, dva puta u Stepanju i tako dalje po planu.

Related posts