ASFALT ZA IVANOVIĆE U RUBRIBREZI

Otpočelo je intenzivirano asfaltiranje lokalnih puteva u lajkovačkoj opštini i ono što je predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković više puta isticao polako se realizuje, a to je da se ravnomerno grade i rekonstruišu lokalni nekategorisani putevi po svim mesnim zajednicama, pogotovo onima koje su bile zapostavljene u prethodnom periodu.

Asfaltiranjem puta za zaseok Ivanovići u Rubribrezi, otpočela je danas realizacija ovogodišnjeg plana periodičnog održavanja puteva na seoskom području, koji obuhvata 15 putnih pravaca.

U pitanju je deonica u dužini od 250 metara, vrednost radova je 1,5 miliona dinara, a izvođač radova je valjevska firma “Autotransport”.

Brojna familija Ivanović u Rubribrezi slavi Miholjdan, pa su dodatno obradovani činjenicom, da će im gosti ove godine po prvi put na slavu stići asfaltom.

Andrija Živković, predsednik opštine, sa saradnicima, danas je prisustvovao asfaltiranju puta za Ivanoviće u Rubribrezi: “Konačno, ono što smo planirali budžetom za 2018.-tu godinu za periodično održavanje puteva na seoskom području da realizujemo, na radost meštana koji su udaljeni od centra. Počeli smo evo danas od Rubribreze. U dogovoru sa predstavnicima mesne zajednice i odbornikom, odredili smo da je ovo prioritet za ovo naseljeno mesto.

Nećemo stati na ovom, već sutra nas očekuje asfaltiranje u novim mesnim zajednicama, pre svega u Bogovađi i u Donjem Lajkovcu. Takođe, očekujemo da do kraja oktobra završimo sve radove na svih 15 planiranih putnih pravaca koji će biti asfaltirani.

Ono na šta smo ponosni, moji saradnici i ja, da ono što smo obećali i ispunjavamo, nešto pre – nešto kasnije, ali ispunjavamo! Ja se nadam, da će većina onoga što smo obećali i planirali, do kraja godine biti završeno.

Firma “Autotransport” biće angažovana i na svim ostalim deonicama iz ovog paketa i u dogovoru sa izvođačem, svih 15 deonica biće asfaltirane do kraja oktobra.

Već sutra sledi asfaltiranje jedne važne deonice od 300 metara u Donjem Lajkovcu, put za Lukiće. U proteklom periodu asfaltirano je 900 metara i ostalo je još 300 metara da se spoji sa starom “ćirinom prugom” i taj posao evo završavamo. Mislim da će meštani biti prezadovoljni ispunjenjem obećanog i završetkom cele deonice od 1,2 kilometra. Znači, put koji vodi kroz centar sela biće spojen sa Bogovađom, a nadam se u narednom periodu da ćemo naći zajednički jezik sa Koridorima Srbije i Putevima Srbije i da ćemo asfaltirati staru “ćirinu prugu” i da će taj deo dobiti poseban značaj, jer će biti spojen sa Bogovađom i samim tim i sa Ibarskom magistralom.

Narednih dana biće završena deonica u centru Bogovađe dužine 150 metara, to je produžetak glavnog puta, bitan jer se u tom delu nalazi porodica koja ima osobu sa posebnim potrebama. Uradićemo i pristupnu rampu u dvorištu, kako bismo im dodatno pomogli. Deonica koja spaja lokalni put u Ćelijama sa Ibarskom magistralom, dužine 150 metara, takođe će biti završena za nekoliko dana.

Posle toga ide asfaltiranje puta za Lađevac u Ćelijama, puta za Moleroviće i Baboviće u Vračeviću, Lajkovačke pruge i ulice Vojislava Ilića u Lajkovcu, dva puta u Stepanju itd.”

Odbornik iz Rubribreze Zoran Vasiljević je povodom asfaltiranja puta za Ivanoviće za portal LAJKOVAC NA DLANU rekao: “Današnjim asfaltiranjem deonice od 250 metara, nastavljeno je asfaltiranje do poslednjih kuća u ovom kraju. Našim biračima i našim građanima smo tu na usluzi i gledamo da im izađemo u susret i razumemo sve njihove probleme i da opravdamo poverenje koje su nam dali, kao i za ubuduće.”

Meštani ovog dela Rubribreze su danas pokazali vidno zadovoljstvo, što je asfalt konačno stigao i do njihovih kuća.

Related posts