STEFANA PAKIĆ I ALEKSANDRA UZELAC U REPREZENTACIJI SRBIJE ZA LIGU NACIJA

Đovani Gvideti, prvi trener ženske seniorske reprezentacije Srbije u odbojci, saopštio je spisak od 30 igračica za V Ligu nacija, koja će se odigrati od 30. maja do 16. jula. Među njima su i dve prvotimke Železničara Stefana Pakić i Aleksandra Uzelac, što je veliko priznanje za mlade odbojkašice, za Odbojkaški klub Železničar i Lajkovac.

Stefana i Aleksandra su prošle sve reprezentativne selekcije Srbije, prošle godine igrale za juniorke na Evropskom prvenstvu (srebro) i Balkanijadi (zlato), kao i Evropskom olimpijskom festivalu mladih, zajedno sa Vanjom Ivanović. Stefana je nastupala i za mlađe seniorke Srbije na Evropskom prvenstvu, gde je uzela srebro zajedno sa Valerijom Savićević (Aleksandra odsustvovala zbog zdravstvenih razloga).

Uzelac i Pakić naše su se na spisku novog selektora uz najveća imena srpske ženske odbojke. Sistem takmičenja Lige nacija je vrlo naporan (svaka reprezentacija će odigrati po 12 utakmica tokom 3 sedmice, odnosno 4 meča za 6 dana tokom jedne sedmice)  i zato ne čudi poduži spisak igračica za koje se Gvideti odlučio. Seniorke Srbije će pripreme početi u sredu, 3. maja, a na okupljanje u beogradski hotel “M” će doći sve devojke i članovi stručnog štaba koji su završili sa obavezama u klubovima.

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, aktuelni svetski prvak, i bronzana iz Lige nacija 2022. igraće u V Ligi nacija 2023. u Antaliji, Braziliji i Suvonu. Odbojkašice će takmičenje po grupama odigrati od 30. maja do 2. jula, a Finalni turnir će se odigrati od 12. do 16. jula u Arlingtonu (Teksas) u SAD.

Srbija će u Antaliji igrati protiv SAD, Turske, Poljske i Kanade. U Turskoj će još igrati Italija, Tajland i Koreja. Rivali Srbiji u Braziliji biće Japan, Brazil, Tajland i Hrvatska. U Brazilu će igrati i SAD, Nemačka i Koreja. Srbija će u Suvonu igrati protiv Kine, Nemačke, Dominikanske Republike i Bugarske. U Koreji će pored domaćina još igrati SAD i Poljska.Srbija u takmičenju po grupama neće igrati protiv Italije, Holandije i Koreje.

Na spisku su:

TEHNIČARI: MAJA OGNJENOVIĆ (EZAČIBAŠI ISTANBUL, TURSKA), BOJANA DRČA (LENJINGRADKA, SANKT PETERBURG), SLAĐANA MIRKOVIĆ (ALBA BLAŽ, RUMUNIJA), ANA JAKŠIĆ (VOLERO LE KANE, FRANCUSKA), ANDREA TIŠMA (VOLERO CIRIH, ŠVAJCARSKA) I MARIJA MILJEVIĆ (JEDINSTVO, STARA PAZOVA).

KOREKTORI: TIJANA BOŠKOVIĆ (EZAČIBAŠI ISTANBUL, TURSKA), ANA BJELICA (TARGOVIŠTE, RUMUNIJA), TARA TAUBNER (CRVENA ZVEZDA) I JOVANA ZELENOVIĆ (JEDINSTVO, STARA PAZOVA).

Foto: Stefana Pakić

LIBERA: TEODORA PUŠIĆ (RAPID BUKUREŠT, RUMUNIJA, ALEKSANDRA JEGDIĆ (POTSDAM, NEMAČKA), BOJANA GOČANIN (TENT, OBRENOVAC) I STEFANA PAKIĆ (ŽELEZNIČAR, LAJKOVAC).

BLOKERI: JOVANA STEVANOVIĆ (VERO VOLEJ MILANO, ITALIJA), MINA POPOVIĆ (GALATASARAJ ISTANBUL, TURSKA), MAJA ALEKSIĆ (VALEFOLJA, ITALIJA), JOVANA KOCIĆ (ALBA BLAŽ, RUMUNIJA), MINJA OSMAJIĆ (JEDINSTVO, STARA PAZOVA), HENA KURTAGIĆ (TENT, OBRENOVAC) I IVA ŠUĆUROVIĆ (OMLADINAC, NOVI BANOVCI).

Foto: Aleksandra Uzelac

PRIMAČI: BJANKA BUŠA (PTT ANKARA, TURSKA), SARA LOZO (SAITAMA, JAPAN), BOJANA MILENKOVIĆ (ALBA BLAŽ, RUMUNIJA), KATARINA LAZOVIĆ (ČUKUROVA ADANA, TURSKA), ALEKSANDRA UZELAC (ŽELEZNIČAR, LAJKOVAC), MINA MIJATOVIĆ (TENT, OBRENOVAC), JOVANA CVETKOVIĆ (TENT, OBRENOVAC), ISIDORA KOCAKREVIĆ (JEDINSTVO, STARA PAZOVA) I BRANKA TICA (JEDINSTVO, STARA PAZOVA).

Related posts

Leave a Comment