LAJKOVAČKA SREDNJA ŠKOLA NA SAJMU ENERGETIKE

Na 14. MEĐUNARODNOM SAJMU ENERGETIKE, koji je ove godine održan u periodu od 3. do 5. oktobra na Beogradskom sajmu, priliku su imali kako profesori lajkovačke S. Š. “17. septembar” (Borisav Raonić, Milena Kecman, Mirko Milijanović i Dragoljub Marjanović) tako i učenici odeljenja III1 (Stojnić Ilija, Urošević Marko, Gavrilović Mladen, Ostojić Vladimir, Petković Miloš, Savković Nina i Ninković Milan), III4 (Igor Petrović, Petar Petrović) i IV1 (Stojanović Nikola, Trajković Aleksandar, Petrović Stefan, Petrović Aleksandar i Pavlović Aleksa), da posete i vide bogat sadržaj poslednjeg dana održavanja sajma Energetike.

Upravo poslednjeg dana sajma, u Svečanoj sali upravne zgrade Beogradskog sajma, u okviru Energetgike 2018. počeo II E-Mobility Forum, događaj pod pokroviteljstvom Vladine Kancelarije za IT i e-Upravu, čiji jerganizator jNAEV – Nacionalna asocijacija električnih vozila i UDIES – Udruženje inženjera elektrotehnike Srbije.

Bila je ovo jedinstvena prilika posebno za to da se pokaže kako učenici doživljavaju novine iz oblasti energetike.
Međunarodni sajam energetike (sa UFI licencom) najveći je godišnji regionalni skup kompanija, korporacija, preduzeća, institucija i profesionalaca u sektorima koji se bave električnom energijom, ugljem, naftom i gasom, obnovljivim izvorima energije, energetskom efikasnosnošću i rudarstvom.

I izlagački i konferencijski segment Sajma energetike uključuju sve tematske podnivoe – od naučno-istraživačkog rada, preko proizvodnje i eksploatacije, do obogaćivanja, distribucije, transporta, skladištenja ili neposrednog korišćenja prirodnih resursa.

S razlogom nosi odrednicu međunarodne manifestacije, ali akcenat je i na njegovom tržišnom karakteru, odnosno prilici da se predstave i povežu investitori, proizvođači opreme, resorna administracija, finansijske institucije i lokalne samouprave.

Related posts