STRPLJENJA DO KRAJA OKTOBRA!

Aktuelni radovi na zameni šahti u glavnoj ulici u Lajkovcu, koja je istovremeno deo magistralnog puta M-4, a koji stvaraju probleme vozačima na ovoj deonici, biće završeni do kraja oktobra, saznajemo od izvođača radova firme “STRABAG “.

Verovali ili ne, na potezu od NIS – ove benzinske pumpe do “Pepeljevačke rampe” ima čak 100 šahti, koje su uglavnom, čak 75%, bitno oštećene ili potonule, tako da izvođač radova ima pune ruke posla za naručioca JP “PUTEVI SRBIJE”. Do sada je odrađeno 12 šahti na potezu od rampe do “Pobede”, a sada sledi asfalt.

Kod rampe je postavljen semafor, u funkciji regulisanja saobraćaja naizmenično u jednoj traci, pri ulasku i izlasku iz Lajkovca. Ideja je bila, da se na svakih tri minuta naizmenično propuštaju vozila iz oba pravca, i to sa odstupanjima uglavnom funkcioniše, ali u “u špicu” dolazi do zagušenja saobraćaja, pa se čeka i duže.

To u kakvom je stanju bila ova deonica, upravo i najviše zbog šahti, vozači odlično znaju, kako lokalni, tako i vozači u tranzitu. Nakon odrađenog ovog posla, svi ti problemi će biti otklonjeni, pa nadležni mole građane za strpljenje i razumevanje, za sve probleme tokom izvođenja radova na ovoj vrlo frekventnoj deonici, na kojoj je ipak omogućeno funkcionisanje saobraćaja.

Related posts