MEMORIJALNI TENISKI TURNIR “VLADO VRDOLJAK”

Prošlog vikenda, na teniskim terenima Ustanove za sport i omladinu u Lajkovcu održan je 9. Memorijalni turnir „Vlado Vrdoljak“.

Vlado Vrdoljak iz Vinkovaca (Hrvatska) preminuo je od infarkta na teniskom turniru u Lajkovcu 18. septembra 2009. godine. Od tada okupljanje tenisera amatera, započeto nekada sportskim susretima železničara, nosi njegovo ime. Redovno dolaze njegove kolege i prijatelji, zaljubljenici u tenis, iz Vinkovaca, Zagreba, Slavonskog Broda, Županje i drugih mesta.

Predsednik Teniskog kluba „Lajkovac“ dr Dragan Milovanović kaže da memorijalom čuvaju uspomenu na Vladu Vrdoljaka i učvršćuju prijateljstva. „Turnir nije takmičarskog karaktera već mu je cilj druženje uz tenisku lopticu, održavanje starih i sticanje novih prijateljstava, jer svake godine imamo po nekog novog učesnika. Gosti iz Hrvatske su prezadovoljni prijemom i kažu da im je Lajkovac jedna od najdražih destinacija gde se igra tenis.

Dogovor je da 2019. godine, za desetu godišnjicu, pozovemo članove porodice pokojnog Vrdoljaka i tako nastavimo da učvršćujemo mostove prijateljstva kojima je, na žalost, povod jedan tragičan događaj.“

Na ovogodišnjem turniru učestvovalo je 35 tenisera rekreativaca: pored gostiju iz Hrvatske i članova TK „Lajkovac“ bili su još i teniseri iz Lazarevca i Beograda.

Igranje tenisa ima dugu tradiciju u Lajkovcu. Decenijama su se teniski tereni nalazili pored lajkovačke Mlekare (sada Vindija), a prošle godine je pored Hale sportova otvoren kompleks sa tri terena, reflektorima i tribinama. Pokrenuta je i Škola tenisa za najmlađe Lajkovčane.

Related posts