IZLOŽBA SKULPTURA ILIJE FILIPOVIĆA

Izložba skulptura Ilije Filipovića, pod nazivom „SKULPTURE“, u organizaciji lajkovačkog Kulturnog centra, biće otvorena u petak 28. septembra u 18 časova u galerija KC „Hadži Ruvim“.

Ilija Filipović Filip rođen je 1944. godine u selu Rudna Glava, u blizini Majdanpeka. Skulpturom se bavi od 1966. godine. Živi i radi u Stepojevcu.

Izlagao je na mnogobrojnim samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Značajnije samostalne izložbe priređene su mu u: Ateljeu 212 u Beogradu, 1973; Muzeju naivne i marginalne umetnosti Jagodina, 1987; Galerie Charlotte u Minhenu, 1988; Etnografskom muzeju Beograd, 1997. godine. Učesnik je u preko 30 likovnih kolonija od 1975. do danas. Član je i stalni učesnik Krajinskog kruga, od njegovog osnivanja 1991. godine.

Najbrojnija kolekcija skulptura Ilije Filipovića nalazi se u Muzeju naivne i marginalne umetnosti u Jagodini, ali se mogu naći i u zbirkama Hrvatskog muzeja naivne umjetnosti Zagreb, Galeriji Šarlota u Minhenu, u Martinjiju, Etnografskom muzeju u Beogradu, u Narodnom muzeju u Zaječaru, i drugim javnim i privatnim kolekcijama.

Related posts