ODLOŽEN START SUPERKUPA ZA ODBOJKAŠICE

Za danas najavljeni start Superkupa između Vizure i lajkovačkog Železničara, uz direktan televizijski prenos uživo, odložen je do daljneg!

Dušan Keser, direktor takmičenja Odbojkaškog saveza Srbije, saopštio je da se odlaže utakmica Superkupa za odbojkašice između Vizure iz Rume, pobednika Superlige, i Železničara iz Lajkovca, pobednika Kupa Srbije. Utakmica je trebalo da se odigra sanas (utorak 25. septembra) u Rumi. Datum odigravanja meča će naknadno biti objavljen.

Već narednog vikenda startuje novo prvenstvo. U prvom kolu, u subotu 30. septembra od 19 sati, Želja igra protiv Jedinstva u Staroj Pazovi.

U Železničaru, koji je prošle godine ostvario najbolje rezultate u desetogodišnjoj istoriji kluba, ima izmena u trenerskom i igračkom sastavu. Svetlanu Ilić, koja je dve sezone uspešno vodila prvi tim, nasledio je takođe iskusni i cenjeni stručnjak Dragutin Baltić. Klub su napustile odlične odbojkašice Jovana Jovičić, Jelena Vignjević, Jelena Stanimirović i Nada Mitrović, ali su stigla odgovarajuća pojačanja. To su Nikolina Lukić iz Crvene zvezde, Sara Ranković iz Srema, Jelena Olujić iz nemačkog Šverina s kojim je osvojila prvenstvenu titulu (najduže igrala u subotičkom Spartaku) i Valjevka Maja Savić, koja u redove lajkovačkog superligaša stiže posle dvogodišnjeg igranja u Poljskoj. Maja Savić je igrala i za Vizuru, bivša je kadetska i juniorska reprezentativka.

Ambicije predsednika kluba Živorada Lazarevića i njegovih saradnika su i ove sezone su visoke.

Related posts