LAJKOVAČKI OSNOVCI NA MEĐUNARODNOM SALONU STRIPA

Iz prestonice je pristigla lepa vest!

U konkurenciji 334 rada 377 učesnika iz 25 zemalja, pet učenika lajkovačke Osnovne škole “Mile Dubljević” pod mentorstvom profesora likovne kulture Miloja Mitrovića prošli su selekciju i njihovi radovi biće izloženi na 16. Međunarodnom Salonu stripa u Beogradu.

Na Međunarodnom Salonu stripa biće izloženi radovi lajkovačkih učenika sedmog i osmog razreda:Tare Tanasijević, Emilije Šarić, Luke Perića, Bojane Marjanović i Srđana Tomića.

16. MEĐUNARODNI SALON STRIPA, koji organizuje i vodi Srećna galerija Studentskog kulturnog centra Beograd, kao svoj redovni redakcijski program, biće održan od 27. do 30. septembra.

Ovo je još jedan u nizu uspeha lajkovačkih osnovaca.

Akademski slikar i likovni pedagog Miloje Mitrović, u zemlji i svetu poznat je po zebrama koje oslikava na platnu, ali i na asfaltu. Oslikavao je zebre na asfaltu, mahom u zoni škola i vrtića, ali i drugih prometnih delova brojnih gradova u nas i u svetu.

Lepo bi bilo da bar zona škola i vrtića u Lajkovcu dobije jednu takvu zebru, koja bi oplemenila ambijent u kome gravitiraju deca i koja bi doprinela njihovoj bezbednosti.

Related posts