PREDSEDNIK O NAJVAŽNIJIM ODLUKAMA VEĆA

U izjavi za medije, nakon sednice veća, Andrija Živković predsednik opštine Lajkovac podvukao je najvažnije odluke lokalne vlade:

“Posebno je značajan nastavak usluge “Pomoć u kući”, u saradnnji sa Zajedničkim Centrom za socijalni rad “Solidarnost” Ljig za područje tri opštine. Program se nakon isteka godine dana nastavlja, izdvojeno je po 2,5 miliona dinara u svakoj od tri opštine (Mionici, Ljigu i Lajkovcu), tako da će svi koji su ovu uslugu koristili prethodnih godinu dana imati ovaj program na raspolaganju i dalje.

Formiran je Organizacioni odbor 37. Izložbe goveda simentalske rase “Kolubara 2018.”, koji će sprovesti ovu manifestaciju. Predsednik je Živorad Bojičić, predsednik SO-e Lajkovac, sa svojim bogati iskustvom u ovoj oblasti, a članovi su ljudi koji su se ovom oblasti bavili, ili su na to upućeni po funkciji: Goran Gavrilović – član opštinskog veća resorno zadužen za poljoprivredu, Nikola Radulović – direktor Centra za poljoprivredu, Milovan Mešterović – predsednik odbora za selo i poljoprivredu, Milutin Ranković – direktor Turističke organizacije, Miroslav Lukić – direktor komunalnog i Nenad Džajević – zamenik predsednika opštine.

Troškovnik izložbe je isti kao i prošle godine. Odlukom o budžetu izdvojeno je 1 250 000 dinara za organizaciju izložbe, a najveći deo (1 060 000 dinara) namenjen je direktnim davanjima učesnicima izložbe i nagradnom fondu, a ostatak drugim troškovima u organizaciji izložbe.

Izložbu u Lajkovcu će najverovatnije otvoriti ministar poljoprivrede Nedimović. U pitanju je izložba koja je izuzetno važna za ovaj kolubarski deo Srbije.

Takođe, sutradan odmah nakon izložbe, 25 poljoprivrednika ide na studijsko putovanje u Sloveniju i Italiju, u trajanju od pet dana, gde će moći da se upoznaju sa poljoprivredom EU, pre svega mislim na Sloveniju.
Od odluka sa ove sednice, izdvojio bih još raspisivanje Javnog konkursa za projekte u oblasti kulture, za koje je iz opštinskog budžeta izdvojeno milion dinara. Svi zainteresovani će već narednih dana moći da konkurišu i podsećam, da je uslov da se projekti realizuju isključivo na području lajkovačke opštine.”

Related posts