NOVA ŠKOLA U KOROVU I KRŠU

Meštani Jabučja negoduju zbog toga što školsko dvorište, školsko igralište i prilaz Izdvojenom odeljenju jabučke Osnovne škole “Dimitrije Tucović” u Donjem kraju nisu uredno pokošeni i očišćeni.

“Škola je nova i baš je šteta što je ovako, upravo sada deca igrajući se i družeći provode dosta vremena u školskom dvorištu” kažu meštani, uz napomenu da to do sada nije bio slučaj, bar s početka školske godine.

Najglasnija je meštanka Milena Babović : ” Ovo je sramota! Samo deo je pokošen, a okolo ništa nije pipnuto, ni djubre nije pokupljeno, a deca već uveliko idu u školu!” Milena preporučuje da, ako škola nema pomoćne radnike i domara, da potraži pomoć i nađe rešenje.

Slika ovog školskog dvorišta uistinu ruši idilu male, ali moderne novoizgrađene seoske škole. I potpuno je neshvatljivo da je dvorište u ovakvom stanju dočekalo đake s početka školske godine.

Ostaje nada, da će uslediti brza reakcija i da će ovaj nepotrebni propust biti brzo otklonjen, na zadovoljstvo i učenika i meštana.

Inače, sve škole na području lajkovačke opštine su se potrudile da spremno dočekaju početak nove školske godine, a ovo je jedinstven slučaj!

Related posts