ZA PRVAKE

Svi prvaci sa područja lajkovačke opštine okupili su se poslednjeg radnog dana prve sedmice školske godine na tradicionalnoj poklon pozorišnoj predstavi u sali Kulturnog centra “Hadži Ruvim”.

Dečijoj pozorišnoj predstavi prethodilo je obraćanje prvacima predsednika opštine Lajkovac Andrije Živkovića, a nakon predstave svim prvacima predsednik Živković uručio je prikladne poklone u vidu školske lektire i bogatog i korisnog asortimana školskog pribora.

Ovakav susret prvaka prerastao je u lepu tradiciju.

Septembarski program Kulturnog centra “Hadži Ruvim” Lajkovac startovao je upravo dečijom pozorišnom predstavom „ČOKOLADNA ZAVRZLAMA“, u kojoj igraju glumice Katarina Vićentijević i Angelina Lukić. Poklon predstava i susret prvaka na ovaj način, uz poklone i obraćanje predsednika opštine, realizuju se saradnjom lokalne samouprave, Kulturnog centra i škola.

Za prvake iz Izdvojenih odeljenja i škola sa seoskog područja, ovakav način organizovanja susreta i prijema prvaka je poseban doživljaj. Očekuje se, da će najmlađi sugrađani i ubuduće biti česti posetioci programa u renoviranoj sali Kulturnog centra.
U svom nadahnutom obraćanju prvacima, predsednik Živković je imao obilje lepih i toplih reči, očinskih i nastavničkih saveta i obećao je prvacima da će lokalna samouprava u saradnji sa školom učiniti sve da ispune svoju zajedničku obavezu, upravo brigu o njima.

U svom obraćanju medijima, nakon ovog događaja, predsednik Andrija Živković je naglasio, da se ovim činom između ostalog, animiraju prvaci da dolaze na programe Kulturnog centra, najavljujući i kvalitetne predstave sa poznatim glumcima.

Nakon što je 1. septembra zaživeo gradsko – prigradski autobuski prevoz, koji po prvi put pokriva kompletnu teritoriju lajkovačke opštine i namenjen je kako prevozu đaka, tako i svim građanima opštine, pokazalo se i da je neophodno izvršiti par korekcija u redu vožnje. Vreme par spornih polazaka biće iskorigovano već prvog radnog dana naredne sedmice, na sastanku sa predstavnicima prevoznika, najavio je predsednik Živković.

Predsednik Živković je podsetio i da je tokom leta završeno parterno uređenje škole u Ratkovcu, uz izgradnju dva nova igrališta i pristupnih saobraćajnica.

Sledi i rekonstrukcija dve škole, srednje škole i škole u Bajevcu, podsetio je predsednik Živković. Projektna dokumentacija za rekonstrukciju ove dve škole biće gotova do kraja oktobra i prosleđena Kancelariji za javna ulaganja, preko koje je obezbeđeno 330 miliona dinara za neophodnu rekonstrukciju ove dve škole, tako da se početak neophodnih radova može očekivati već tokom zimskog raspusta, najavio je ovom prilikom Andrija Živković, predsednik opštine Lajkovac.

Related posts