REZIME HUMANITARNOG TURNIRA U BOGOVAĐI

Na sportskim terenima u Bogovađi od 10. do 12. avgusta održan je humanitarni turnir u malom fudbalu „Bogovađa 2018“. Ovo je četvrti humanitarni turnir u organizaciji Udruženja građana „Moja Bogovađa“. Sada je već izvesno koliko i kome će biti opredeljeno sredstava prikupljenih ovim humanitarnim turnirom. Preko 125 000,00 dinara organizatori su donirali u huminitarne svrhe, a ovogodišnji turnir doneo je i neke novine :

“Nakon prethodne tri godine kada smo sav prihod od turnira donirali redom humanitarnoj organizaciji „Srbi za Srbe“, Nacionalnom udruženju dece obolele od raka (NURDOR) i Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, ove godine smo odlučili da donacije budu lokalnog karaktera. Najveći deo novca (50.410 dinara) doniran je Odeljenju specijalne nastave lako i umereno ometene dece u razvoju pri lazerevačkoj OŠ „Dule Karaklajić”, dok smo po 25.000 dinara donirali porodicama naših komšija Maše Milosavljević i Luke Tešanovića, kao i Željku Milivojeviću Popcu iz Lajkovca za potrebe njihovog lečenja,” raportirali su za portal LAJKOVAC NA DLANU iz Udruženja građana „Moja Bogovađa“.

Ove godine u takmičarskom delu učestvovalo je 9 ekipa. U veoma zanimljivom i neizvesnom finalu između ekipa “Agencija M&L” i “Crveni Đavoli” pobedu je nakon boljeg izvođenja penala (rezultat posle regularnog toka 3:3) odnela ekipa “Agencija M&L”, mahom sastavnjena od igrača koji su i prošle godine bili pobednici. Pobednička ekipa odnela je nagradu u iznosu od 40.000 dinara. Novitet ove godine je nastup benda „Nezvanična verzija“, prve večeri turnira.

“Za nas najbitniji događaj sa turnira je revijalna utakmica, koju smo odigrali pred početak polufinalnih mečeva, u čast našeg druga Bojana Marinkovića koji nas je prerano napustio. Ova utakmica će ubuduće postati tradicionalna,” kažu u Udruženju građana “Moja Bogovađa”.

Ornizacija turnira ne bi bila moguća bez:

Pokrovitelj:
Opština Lajkovac

Generalni sponzori:
“FILIP AUS COMPANY” Beograd; “Master line system” Lazarevac; “Lep izgled” Lazarevac; “Iva-agrar” Lajkovac.

Sponzori:
Keramika “Živojinović” Županjac, Tepih servis “Rosić” Petka, “Termoelka” Lazarevac, “M-Frigo” Petka, STR “Dragana” Županjac, “Centar 995” Dudovica, Butik “SM” Veliki Crljeni, “Frigo mont” Veliki Crljeni, Kafe “Grand” Lazarevac, Vulkanizerska radnja “Marković” Petka, STR “Lesa” Dudovica, Kafe “Magacin” Bogovađa.

Medijski sponzori:
RTV “Gem” Lazarevac, Radio “Kis FM” Lazarevac, “MB” radio Ub, “Prave” novine Lazarevac, Portal “Lajkovac na dlanu”.

Related posts