USPEŠAN START SREDNJE ŠKOLE

U prvi razred Srednje škole , “17 septembar” u Lajkovcu upisano je 114 novih učenika, na profil ekonomski tehničar(24) , tehničar mehatronike(30), elektrotehničar računara(30), trogodisnje profile zavarivač i bravar(30).

Veliko interesovanje ove godine bilo je za zanate. što govori da su vrlo traženi na tržištu rada.

Povodom početka nove školske godine, prvog dana nove školske godine, Kosana Grčić, direktorka Srednje škole “17. septembar, za portal LAJKOVAC NA DLANU je najavila brojne novine koje će obeležiti ovu školsku godinu:

“Naša škola ove godine kreće u konačne pripreme oko dualnog obrazovanja, čekamo odluku ministarstva i privrdne komore, a kadrovski i prostorno smo spremni.

Novina za ovu školsku godinu biće i uvođenje elektronskog dnevnika, što će olakšati rad profesorima, roditeljima i samim učenicima.

U toku raspusta, vredni profesori su radili na uredenju i opremanju kabineta za izvođenje nastave mehatronike i elektroračunara (nabavljeno je 5 novih računara, jedan projektor za multimedijalnu učionicu, urađene su sitne popravke za nesmetani rad u toku školske godine, a stručnim većima uručena su sredstva za rad (tableti,laptopovi).
Svim učenicima naše opštine, a i drugih opština koji su izrazili želju da pohađaju nastavu u srednjoj školi u Lajkovcu, rukovodstvo naše opštine je sa velikom odgovornošću prihvatilo da finansira njihov prevoz.

Tehnološki viškovi u našoj školi su u malom procentu izraženi i trenutno svi zaposleni se nalaze na svojim radnim zadacima i nastava se redovno odvija.

Posle 40 godina, po prvi put, u srednjoj školi u Lajkovcu očekuje se kompletna rekonstrukcija škole, gde ce učenici, profesori i roditelji dobiti najsavremenije uslove za rad i boravak svih prisutnih.”

Pred novom direktorkom, kojoj je ovo prva godina mandata je puno posla i novina u novoj školskoj godini. Ovo je prva školska godina u lajkovačkoj srednjoj školi, nakon 24 godine, koja je otpočela bez dosadašnjeg direktora Ivana Kruškonje, koji je poslednjim mandatom ostvario uslove za odlazak u penziju.

Related posts