PREDSTAVA „ČOKOLADNA ZAVRZLAMA“

Septembarski program Kulturnog centra “Hadži Ruvim” Lajkovac startuje 7. septembra u 13 časova u sali bioskopa, dečijom pozorišnom predstavom „ČOKOLADNA ZAVRZLAMA“. U predstavi igraju glumice: Katarina Vićentijević i Angelina Lukić.

Radnja predstave smeštena je na granici između kraljevine Ljutonije i kraljevine Sladonije, koje čuva graničarka Mirka.
U kraljevini Sladoniji, kojom vlada kraljica Sladomirka, proizvode se čokolade, a u kraljevini Ljutoniji, kojom vlada kraljica Ljutomirka, ljute paparike i ljuti sosovi.

Međutim, kraljica Ljutomirka je odlučila da zaljuti sve čokolade i da zavlada Sladonijom. Da bi to uradila, potrebna joj je knjiga recepata za sve čokolade koju čuva kraljica Sladimirka.

Bežeći od Ljutomirke, Sladomirka dolazi kod svoje drugarice Mirke graničarke da zajedno pronađu najskrovitije mesto za knjigu. Ali kako joj je Ljutomirka za petama, ona ostavlja Mirki knjigu na privremeno čuvanje i odlazi da zavara trag Ljutomirki.

Spremna na sve, zla, i lukava, Ljutomirka smišlja savršen plan da se domogne knjige. Odlučuje da se preruši u Crvenkapinu baku i uspeva da prevari naivnu i dobru graničarku Mirku. Pošto se domogne knjige vraća se u Ljutoniju, ali na sreću ne može da zaljuti sve čokolade brz tajnog sastojka Sladgarina koji se proizvodi samo u Sladoniji, pa mora da se vrati istim putem i prođe preko granice da bi došla do Sladonije.

Kraljica Sladomirka saznaje od Mirke da je Ljutomirka ipak uspela da se dočepa knjige recepata, ali smišlja plan kako da vrate knjigu. Ubedi Mirku da se sad ona preruši u neku babu koja kobajagi hoće da prebegne iz Sladonije u Ljutoniju, a kao ulaznicu nosi ljuti sos za kraljicu Ljutomiku, koji je zapravo sladak. Jer kad Ljutomirka okusi nešto slatko, ona odmah izgubi ljutinu i pobegne…

I kao na kraju svake lepe priče, i u ovoj priči dobro pobeđuje. Mirka i Sladomirka uspevaju da spasu knjigu recepata i slatke čokolade. A Ljutonija i Sladonija postaju jedno kraljevstvo, kojim vladaju Ljutomirkin dobri sin, kralj Ljutko i njegova ženica kraljica, ćerka Sladomirkina, po imenu Vanilica.

Related posts