PEPELJEVAC DOBIO 500 METARA ASFALTA

Asfaltiran je put za seosko groblje u Pepeljevcu. Ovo je prva asfaltirana deonica, koja vodi do groblja. Reč je o deonici dužine 500 metara, put je širok tri metra, vrednost radova je 3,3 miliona dinara, a izvođač radova bila je valjevska firma “Autotransport”.

Nenad Džajević, zamenik predsednika opštine Lajkovac, danas prilikom asfaltiranja deonice ka groblju u Pepeljevcu je naglasio, da je ovo put koji spaja ostatak sela sa seoskim grobljem i da će ovo za sada biti jedini asfaltni put ka seoskom groblju.

“Postoji i alternativni prilaz groblju, sa druge strane, za sada smo uradili ovaj, pa će i taj drugi prilaz groblju vremenom biti urađen,” rekao je danas zamenik Džajević.

Upravo asfaltirani put za groblje u Pepeljevcu je, saznajemo, bio u izuzetno lošem stanju. Deonica je proširena, obale iskrčene i ovaj asfaltni put će očigledno mnogo značiti celom selu i svima koji dolaze na groblje u Pepeljevcu.

Danas asfaltirani put u Pepeljevcu izazvao je i polemiku, da li je baš ova deonica bila prioritet, a dobili smo i objašnjenje zašto je asfaltiran baš ovaj put. Naime, rečeno je da je ova deonica bila dosta racionalnija da se uradi, bila je kraća, manje zahtevna po pitanju pripreme i odabrana je na zahtev Mesne zajednice, a sfaltiranjem ove deonice je rešen problem dolaska do groblja. Nadležni naglašavaju, da će se raditi i drugi putevi i da od nečeg mora da se počne.

Džajević je danas u Pepeljevcu naglasio i da je ovo prvi od devet puteva, koji idu po takozvanom modelu periodičnog održavanja. Upravo je za asfaltiranje pripremljen i put u Stepanju i završetak tih radova se očekuje u narednih par dana. Osim Pepeljevca i Stepanja, još sedam putnih pravaca biće asfaltirano po pomenutom modelu periodičnog održavanja: dva puta u Vračeviću, asfaltom će biti spojen krak od ulice Dimitrija Tucoviča do ulice Lajkovačka pruga u delu Lajkovca ispod pruge, put u Rubribrezi – Ivanovići i još par putnih pravaca.

Siniša Jakovljević, meštanin Pepeljevca, danas prilikom asfaltiranja puta ka groblju je rekao: ” Mnogo ovaj put znači za selo! Ja sam uveren da će opštinsko rukovodstvo nastaviti i asfaltirati i druge potrebne deonice.”

Meštanin Ratko Mirković, koji se nedavno vratio iz Francuske da živi u svom Pepeljevcu je danas rekao: “Vredi nam mnogo ovaj put! Da odemo na groblje, da odemo u šumu, vredi nam za sve! Radiće se i drugi putevi, ne može sve odjednom, mora malo po malo”.

Related posts