AKTIVNOSTI LAJKOVAČKE TURISTIČKE ORGANIZACIJE TOKOM LETA

Prema programu, u septembru Turistička organizacija opštine Lajkovac će učestvovati , sa ostalim ustanovama i udruženjima građana , u obeležavanju Dana opštine Lajkovac, prolaska prvog voza i Dana oslobođenja Lajkovca (16. i 17. septembra). Takođe, Turistička organizacija opštine Lajkovac učestvuje i u programu tradicionalne izložbe goveda simentalske rase, koja se u Lajkovcu održava 27. septembra, na Krstovdan.

Turistička organizacija opštine Lajkovac u junu je imala pojačanu programsku aktivnost , kojima je ujedno dala doprinos “Danima Lajkovca”. Na Ivanjdan 7.-og jula, Turistička organizacija bila je podrška Ribolovačkom društvu “Šaran”, koje na Kolubari, u prostorijama društva organizovalo tradicionalni “Ribolovački kotlić” i takmičenje u pecanju. U umetničkom programu učestvovao je glumac Aleksandar Dunić-Ćirko, koji je govorio anegdote o glumačkom životu.

Kod Jolića vodenice na Kolubari, 15. og jula otvorena je tradicionalna manifestacija “Dani vodenica”. Realizovano je metničko veče i multimedijalni program, u kome su učestvovali Bora Bojić – pevač narodne muzike, Vesna Karakaš – akademska slikarka i drugi… U okviru toga održana je i promocija knjige “Crkva i parohijski život u selu Vreoci” autora Nebojše Đokića, Ane Kostić- Đokić i Zorana Antonijevića….

Kod Lovačke brvnare na Kolubari 22. og jula održane su sledeće manifestacije: Kolubarski kotlić i Istok-zapad Lajkovačkom prugom.

Organizatori devete po redu kulinarske manifestacije i takmičenja Kolubarski kotlić bili su Lovačka sekcija “Dragan Radović” i Turistička organizacija opštine Lajkovac. Nadmetala se 21 ekipa sa oko 150 učesnika iz Lajkovca, Lazarevca, Beograda i Velikih Crljeni. Odlukom stručnog žirija, prvo mesto osvojila je ekipa “Studenti” prdvođena kapitenom Nemanjom Aćimovićem, drugi je bio “Lovački podmladak” na čelu sa Nikolom Vitorovićem, dok je treće mesto pripalo ekipi Mirka Popovića, za koju je bio kuriozitet što je sačinjena od četiri generacije Popovića, u kuvanju su učestvovali pradeda, deda, sin i praunuk. Turistička organizacija opštine Lajkovac je za ovu priliku obezbedila pehare za prvo, drugo i treće mesto, majice za kapitene ekipa, zahvalnice za sve koji su doprineli organizaciji ove manifestacije i bogat kulturno – umetnički program.
U umetničkom programu nastupili su : vokalna grupa Šapčanke, klarinetista prof Petar Gojković – predsednik Odbora za kulturu Saveza Srba Francuske, harmonikaš osnivač i solista grupe Svilen konac – Blagoje Pekmezović i književnik Radovan Kalabić.

U predivnom ambijentu kraj reke Kolubare, priređena je i izložba slika lajkovčanke Snežane Jovanović i mladih ruskih slikara. Kulturno – umetničkim programom i izložbom završena je manifestacija Istok-zapad Lajkovačkom prugom, koju Turistička organizacija opštine Lajkovac organizuje od 2010.-te godine.

Direktor Turistička organizacija opštine Lajkovac je u avgustu gostovao na Mišaru, na tradicionalnoj koloniji povodom obeležavanja 212 godina od Mišarskog Boja.

Milutin Ranković, direktor Turistička organizacija opštine Lajkovac je 22. avgusta gostovao u emisiji “Leto uz GEM” u Lazarevcu.

Related posts