TENIS U LAJKOVCU IMA BUDUĆNOST

Tradicionalni teniski turnir 18.-ti po redu LAJKOVAC OPEN 2018. u čast Gradske slave Ognjene Marije, koji je na terenima Ustanove za sport i omladinu okupio 74 učesnika u šest kategorija, uspešno je okončan proglašenjem pobednika i uručenjem priznanja.

Za 31 dete ovo je bio prvi teniski turnir, a reč je o polaznicima realizovane dvomesečne besplatne škole tenisa.

Deca su se takmičila u tri kategorije: crveni nivo – pobednici su mladi lajkovčani Lazar Jovanović (7 godina) i Filip Grujičić (6 godina); narandžasti nivo – pobednik je Mihailo Ivkovoć (9 godina); u kategoriji juniora pobednik je Luka Branković (15 godina) iz Lazerevca.

Čtvorostruki pobednik teniskog turnira u Lajkovcu je Aleksandar Ranković iz Lazerevca, koji je u finalu pobedio Lajkovčanina Ognjena Nestorovića i u ovoj kategoriji očekivano se mogao videti najzanmljiviji tenis.

U kategoriji veterana (35+), pobednik je Vladimir Kovačević iz Lazerevca.

U finalu vetereana (50+) pobednik je Zoran Đokić – Piksi, koji je u finalu veterana pobedio Mila Milića.

Ovogodišnji teniski turnir, tokom pet dana trajanja, okupio je izuzetno veliki broj učesnika, na novim, besprekorno održavanim terenima.

Organizator turnira bila je Ustanova za sport i omladinu, pod pokroviteljstvom Opštine Lajkovac. Direktor turnira bio je Marko Biljić.

Činjenica je da je na ovom turniru učestvovao jedan broj devojčica, ali je “ženski tenis” u Lajkovcu nekako nestao.

Ovaj teniski turnir, u čast gradske slave je završen, a već 18. septembra sledi Memorijalni turnir “Vlado Vrdoljak”, na koji tradicionalno dolaze i vinkovački teniseri.

Ciljevi Teniskog kluba Lajkovac su: pored ova dva teniska turnira ( za gradsku slavu i memorijalnog) , u narednoj godini organizovanje petomesečne besplatne škole tenisa,koja bi okupila što veći broj polaznika, ali i da vrate dame na teniske terene.

Ono što je izvesno, tenis u Lajkovcu ima potencijal za budućnost, što su potvrdili najmlađi učesnici upravo završenog turnira, a i činjenica da se sve veći broj zainteresovanih odlučuje za individualne čsove tenisa.

Related posts