35 NOVOZARAŽENIH

Od posledica korona virusa u Kolubarskom okrugu preminule su još tri osobe; u Valjevu su preminule dve osobe i u Osečini je preminula jedna osoba. Od početka epidemije u Kolubarskom okrugu preminulo je 887 osoba, od kojih su bitku sa kovidom na području Lajkovca izgubile 64 osobe.

Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, od 403 novozaraženih u Kolubarskom okrugu, na području Lajkovca laboratorijski je potvrđeno 35 novih slučajeva Kovid – 19 infekcije. Od početka januara na području Lajkovca registrovano je 687 novozaraženih korona virusom.

Aktivnih slučajeva na području Lajkovca je 386, a aktivnih slučajeva u Kolubarskom okrugu je 4078   obolelih od korona virusa.

Do sada je na području Lajkovca ukupno potvrđeno 3614 slučajeva Kovid – 19 infekcije. Ukupan broj potvrđenih slučajeva Kovid – 19 infekcije u Kolubarskom okrugu, od početka pandemije, je 45027.

U Opštoj bolnici Valjevo je prema poslednjim podacima na lečenju 120 pacijenata sa kliničkom slikom Kovid – 19 infekcije  (Izvor: Servis javnog zdravlja), od kojih je na potpomognutoj respiraciji 13 pacijenata.

Juče je u Valjevu hospitalizovano 16 kovid pacijenata, od kojih je 10 nevakcinisanih i 6 vakcinisanih.

Dnevni izveštaj Kovid -19, stanje u Kolubarskom okrugu na dan 28. januara:

Podaci o broju vakcinisanih u Kolubarskom okrugu, stanje na dan 27. januara:

Related posts

Leave a Comment