NOVINE U PROJEKTOVANJU BUDŽETA

Opštinsko veće opštine Lajkovac je na današnjoj sednici ispunilo obavezu lokalne samouprave da se do 1. avgusta razmotri Uputstvo za pripremu opštinskog budžeta za narednu godinu, sa projekcijama za 2020. i 2021. godinu. Konačne smernice za pripremu budžeta lokalne samouprave će dobiti tek početkom jeseni.

Andrija Živković, predsednik opštine Lajkovac je u svom obraćanju medijima, neposredno nakon sednice, između ostalog rekao:
“Jedna od najvažnijih tačaka današnje sednice je upravo razmatranje Uputstva za pripremu budžeta za 2019. godinu. Ono što je novina i što će prema najavama biti primenjeno za narednu godinu, jeste da više neće biti Programa rente i Programa ekologije, to će biti jedan budžet, što će olakšati realizacijutih sredstava, a po najavama biće znatno lakše realizovati ciljeve zasrtane početkom godine.”

Veće je dalo traženu saglasnost na upotrebu imena Lajkovac u nazivu Pčelarske Zemljoradničke zadruge. Predsednik Živković je naglasio značaj ekspanzije i sve veće popularnosti pčelarske proizvodnje, koja je animirala i veliki broj mladih: “Mi smo ove godine povećali budžet za poljoprivredu i izdvajanja za pčelarstvo, što vidimo kao nosioce razvoja u budućnosti, i u Srbiji i u Lajkovcu. Lajkovački pčelari su u usponu, ima ih sve više. Raduje što se sve veći broj mladih bavi pčelarstvom. Takođe, predsednik lajkovačkog Društva pčelara je mlad pčelar Predrag Kovačević. Kao i do sada, svu neophodnu pomoć koju opština može da pruži pčelari će imati i u narednom periodu. Kako su oni prepoznatljivi, imaju svoj brend, odlučili smo da izađemo u susret njihovom zahtevu i damo saglasnost da koriste ime Lajkovac u svom nazivu i sigurni smo da će to doprineti popularizaciji Lajkovca, a njima će pomoći u plasiranju proizvoda”.

Ostale odluke sa današnje sednice bile su mahom formalne prirode.

Related posts