VUK POŠTENI NALAZAČ

U razmaku od samo nekoliko sedmica, naš sugrađanin Radoje Jovanović – Vuk, našao je dva puta novac na ulici i oba puta izgubljene svežnje novčanica i dokumenta uredno je prosledio vlasnicima, prvi put lično a danas posredstvom policije.

Naime pre nekoliko sedmica, Danijeli Žujović iz Vračevića je prilikom ulaska u auto u centru Lajkovca novac ispao na pločnik, Vuk je to uočio i hitro reagovao: podigao je novac i na sve moguće načine je bio uporan da joj signalizira da se zaustavi i vrati po novac.

Danas slična situacija: “Nasao sam danas kod Železničke ambulante u glavnoj ulici u Lajkovcu novčanik sa novcem i odneo u Policijsku stanicu,  kao pošteni nalazač. Vlasnik novčanika sa dokumentima je Velizar Milošević iz Pepeljevca, a sudeći po sadržaju novčanika, svežanj novčanica je izgleda u oba slučja bio upravo podignut sa bankomata. Bila su u novčaniku sva lična dokumenta, bankovne kartice, sve…

Eto, ja sam poseban pacijent, ne radim nigde, nemam primanja, nalazim izgubljeno i pošteno vraćam”, kaže u svom uobičajenom šaljivom maniru pošteni nalazač Radoje – Vuk, za portal LAJKOVAC NA DLANU.

Na pitanje, da li su mu se i kako vlasnici zahvalili na ovom gestu, šaljivo je odgovorio da će biti presrećan ako ovim činom skrene pažnju neke fine dame na sebe.

U svakom slučaju, Radoje ovim lepim gestovima poštenog nalazača zaslužuje pažnju i vraća veru u ljude, u vremenu u kome svega ima a ljudskosti ponestaje.

Radoje Jovanović – Vuk je pasionirani golubar, pa kaže da su golubari posebna vrsta ljudi, što ova priča na svoj način potkrepljuje.

Related posts