VLASOTINAČKA KOLONIJA

Treću godinu za redom lajkovački “Leptirić će učestvovati na petodnevnoj “Vlasotinačkoj koloniji”. Naime, Predškolska ustanova “Milka Dimanić” iz Vlasotonaca i ove godine organizuje vlasotinačku letnju kreativnu radionicu koja okuplja decu i vaspitače iz šesnaest gradova, uključujući i Lajkovac. Učestvuju: Bar, Odžaci, Novi Sad, Leskovac, Medveđa, Koceljeva, Kragujevac, Vlasotince, Vranje, Leposavić, Mali Zvornik, Kikinda, Crna Trava, Bojnik i Lajkovac.

Ove godine u Vlasotince idu i Lajkovac i “Leptirić” predstavljaju vaspitačice Dragana Tufegdžić i Nataša Marinković i njihovi predškolci Ognjen Ivanović i Ivan Babić, iz Jabučja. Boravak dece je besplatan, a u vreme održavanja manifestacije je i Dan ustanove domaćina, Predškolske ustanove “Milka Dimanić”.

U pitanju je svojevrsna likovna kolonija, sa obiljem kreativnih radionica., sa ciljem istraživanja delovanja procesa dečijeg izrastanja u oblasti likovne kulture.

Svakog dana su likovne radionice, učesnici će posetiti Kuršumliju i Prolom Banju, a završnog dana manifestacije biće postavljena izložba i podeljene zahvalnice i uverenja, s obzirom da je kolonija registrovana kao stručni skup. Kolonija je zapravo akreditovana kao stručni skup od strane Zavoda za unapredjivanje obrazovanja i vaspitanja. Pored dece, ove godine su aktivni učesnici kolonije i vaspitači.

Mila Lončar Mitrović, direktorka PU “Leptirić” kaže, da se sve u Vlasotincu tradicionalno na ovoj manifestaciji sve odvija u vrlo prijatnoj atmosferi i pod nadzorom vrsnih likovnih pedagoga, kao da će tokom trajanja kolonije biti izrađena kolekcija likovnih radova, ukrasnih i upotrebnih predmeta od različitih materijala.

Učešće na likovnoj kolonini samo je jedna od aktivnosti lajkovačkog vrtića u nizu letnjih, radno-rekreativnih programa.

Related posts