KONCERT BALETA

Nedavno renovirana bioskopska, zapravo višenamenska sala lajkovačkog Kulturnog centra “Hadži Ruvim”, zablistala je večeras punim sjajem Godišnjim koncertom plesnog kluba „IDEA“. Sala je bila gotovo pretesna da primi sve one koji su želeli da uživaju u koncertu baleta, tako da je koncert održan u prepunoj sali i u sjajnoj atmosferi. Zanimljivo je, da je koncert baleta okupio tako brojnu publiku u Lajkovcu. Ovo je zapravo još jedan u nizu zanimljivih sadržaja, u širokoj lepezi aktivnosti i programa lajkovačkog Kulturnog centra.

Snežana Škorić, direktorka KC “Hadži Ruvim”, posebno je ponosna na rad baletske sekcije i vidno zadovoljna interesovanjem lajkovčana za baletski koncert. U izjavi za portal LAJKOVAC NA DLANU je rekla:

“Rezultati višegodišnjeg rada balestskog studija „IDEA“ iz Obrenovca, koji radi pod okriljem Kulturnog centra, večeras su po prvi put prikazani na Godišnjem koncertu. Veoma smo zadovoljni saradnjom sa balerinom i koreografom Natašom Ninković, koja vodi baletsku sekciju i ponosni na rezultate naših mališana. O njihovim rezultatima najbolje svedoči sve veći broj članova ove sekcije, kojih trenutno ima oko 60 i večeras prepuna sala posetilaca.

Kulturni centar će nastaviti i u budućnosti da radi na unapređenju uslova za rad sekcija čiji su članovi naši najmlađi sugrađani, jer je briga o deci i mladima jedna od najviših i najvašnijih obaveza i dušnosti ne samo Kulturnog centra i svih ostalih javnih preduzeća i ustanova na teritoriji opštine Lajkovac, već celokupnog društva.

Podsetila bih, da je jedna od prvih aktivnosti prilikom početka radova na renoviranju i adaptaciji ovog objekta, bila upravo renoviranje prostora namenjenog radu baletske i folklorne sekcije, što je dalo i vidljive rezultate.”

Koncert baleta je svakako bio pravo osveženje za lajkovačku publiku.

Related posts