STATUSNA BITKA

U subotu 9. juna su na programu svi mečevi 33 kola na srpskoligaškom fudbalskom Zapadu. U nastojanju da očuva status srpskoligaša, “Železničar” u subotu od 17:30 časova dočekuje ekipu “Loznice”.

Želja je trenutno ispod famozne crte ispod koje četiri kluba ispadaju iz lige, na 15. mestu je sa 33 boda. Do kraja prvenstva ostala su dva kola, u kojima Železničar ima lakše protivnike od FAP-a i ukoliko odigra najbolje što može, a FAP ne napravi iznenađenja, ima još uvek šanse za opstanak u Srpskoj ligi.

Naime, Loznica je teoretski još uvek u opasnoj zoni, dok u poslednjem igra protiv Poleta u LJubiću. FAP u pretposlednjem kolu gostuje Budućnost-Krušiku, a na kraju dočekuje trenutnog lidera Slogu iz Požege, koja će svim snagama ići na pobedu kako bi sačuvala prvo mesto u trci sa Zlatiborom. Loša vest je da u međusobnim duelima sa FAP-om stojimo lošije, gol razlika trenutno je ista, a Pribojci su dali više golova. Mokra Gora dočekuje Mladog radnika, a zatim ide u goste Loznici.

Uprava FK “Železničar” poziva navijače da dođu u što većem broju i podrže klub u borbi za opstanak u ligi.

“Krajem devedestih godina u našem mestu se igrao fudbal po kome su Lajkovac kao mesto i FK Železnicar kao klub postali prepoznatljivi celoj bivšoj Jugoslaviji! Mnogi su padali na stadionu iznad pruge, a pune tribine navijača uživali u pobedama. Zahvaljujuci tim godinama, naš klub je postao brend opštine Lajkovac i baš zbog tih godina koje su iza nas i godina koje dolaze, potrudimo se da očuvamo status srpskoligasa! Subota 9 jun 17:30 časova, Železnicar- Loznica! Podržimo klub”, poručuju iz uprave kluba.

Related posts